”Det var en galet bra dag”

Susanne har varit med i Postkodlotteriet i över tio år och har genom åren vunnit olika vinster – att hon skulle vinna någon storvinst hade hon aldrig riktigt räknat med.

En vårdag i mars 2018 ljusnade det både bokstavligt och bildligt när hon vann Guldvinsten. Efter en svår tid för Susanne och hennes familj blev vinsten i Postkodlotteriet värd så mycket mer än summan som stod på vinstchecken.

Oväntad vinst

Susanne var nyinflyttad i Örsundsbro där hon tillsammans med sambon Anders köpt ett renoveringshus från 50-talet – när hon plötsligt en dag fick meddelande om att hon vunnit minst 1000 kronor i Postkodlotteriets Guldvinst.

– 1000 kronor är jättemycket, tänk om det blir 2000 kronor. Mer på matkontot är aldrig fel, skrattar Susanne, när hon minns tillbaka till dagen hon fick reda på att hon vunnit.

Inbjudan till Postkodfest

Några dagar senare kom en inbjudan till Postkodfesten som skulle hållas på torget i Örsundsbro. På torgfesten skulle den vinnande postkoden avslöjas under festliga former med fika och underhållning. Och två miljoner och en ny Volvo V60 skulle delas ut till vinnarna.

Susanne började räkna: hur många som bor här kan ha lotter? Hur stor är chansen att jag själv bor i rätt postkod? Hoppet kom och gick, och inte kunde hon vinna, hon som aldrig har tur. Istället tänkte Susanne att de som bor i den vinnande postkoden kommer bli så lyckliga!

Hemlurad av sambon Anders

Dagen för torgeventet kom och Susanne satt på jobbet när hennes sambo Anders ringer:

– Du måste komma hem. Vi har fått en vattenläcka.

Susanne blev irriterad, hon hade en läkartid som hon absolut inte ville missa. Men hennes sambo gav sig inte, hem skulle hon.

Susanne hinner knappt kliva innanför dörren innan Anders bestämt säger åt henne vad hon måste göra, och när det plötsligt ringer på dörren befinner hon sig inne på toaletten och bevakar avloppet.

– Öppna dörren, det är rörmokaren, ropar Anders som naturligtvis visste att det var Postkodlotteriet som gömde sig bakom dörren.

Susanne skyndar sig och plötsligt står vinstutdelaren Jesper Blomqvist tillsammans med ett helt TV‑team i hallen.

– Shit, shit, jag fattar ingenting!

Inför kamerorna drar hon vinstcheckar ur guldkuverten. Susanne hade två lotter och vann sammanlagt 192 000 kronor.

– Alltså vilken upplevelse, jag var helt överlycklig! Jag var inne i en tung period i livet just då, och mitt i allt detta så hände det något positivt, det gick knappt att förstå!

Välkommet bidrag till huset

För Susanne och Anders som hade bokat en resa till Teneriffa kunde tajmingen inte varit bättre. Avresan som var inplanerad bara två dagar efter vinsten, blev ett perfekt tillfälle för hela familjen att fira vinsten – de kunde även njuta lite extra av semestern utan att behöva tänka så mycket på kostnaderna.

Väl hemma plöjde Susanne in vinstpengarna i huset, en ny luftvärmepump inhandlades och resten har varit ett mycket uppskattat tillskott till renoveringskassan. Ett renoveringsobjekt bjuder ju som bekant gärna på små överraskningar och det har varit likadant för Susanne och Anders.

Det gamla 50-talshuset är ett hus som sjuder av liv och rörelse. Olika renoveringsprojekt är på gång och Susanne delar gärna med sig av ett renoveringstips, även om hon själv inte lever som hon lär:

– Renovera ett rum i taget!