Fina presenten till dottern efter miljonvinsten

Pia blev miljonär tack vare sina lotter i Postkodlotteriet. Nu vill hon ge dottern en present som är värd mer än alla pengar i hela världen.

– Det vore större än vilken miljonvinst som helst, säger den överlyckliga vinnaren.

Under en tågresa mot Helsingborg ringde det plötsligt i Pias telefon. 63‑åringen svarade och fick höra sin sons röst på andra sidan luren:

”Visst har du lotter från Postkodlotteriet? Grannyran har kommit till Simrishamn, du har vunnit!”

– Först tänkte jag bara att han skojade med mig. Jag blev helt överrumplad. Men jag hann knappt lägga på luren innan en bekant ringde och sa samma sak, berättar Pia.

Det blev starten på en väldigt nervös vecka. Pia hade ingen aning om hur mycket pengar hon hade vunnit. Hon, som haft lotter i Postkodlotteriet i över tio år, gick plötsligt och väntade på ett samtal från Rickard Sjöberg och Magdalena Forsberg.

– Jag har nog aldrig i hela mitt liv varit så nervös som när de till slut ringde upp, säger Pia och skrattar åt minnet.

Vill ge en väldig speciell present till dotterns familj

Men nervositeten vände snart till ren glädje. Pia hade vunnit 2,5 miljoner i Grannyran, men insåg knappt vad som just hade hänt.

– Det var helt galet. Jag kunde aldrig i min vildaste fantasi tro att jag skulle vinna så mycket pengar. Efter samtalet gick jag runt i lägenheten och grät och tänkte att det inte var sant.

Kvällen efter beskedet firade hon tillsammans med sina tre barn och de två barnbarnen. Och om allt går som det ska kommer en del av vinstpengarna gå till att utöka familjen ytterligare. Pias dotter Maria och hennes sambo Kristoffer har nämligen kämpat länge för att ge sonen Elliot, 5, ett syskon. Efter fyra missfall står hoppet till en konstgjord befruktning – något som kan kosta upp emot 70 000 kronor per försök.

– Jag bestämde mig rätt så snabbt för att ge dem pengar till behandlingen om det blev en rejäl vinstsumma. Det är en dröm jag har haft, och att få ett till barnbarn vore större än vilken miljonvinst som helst.

Läs mer om vinnande postnummer i Simrishamn här

”Har aldrig fått så många lyckönskningar i hela mitt liv”

Förutom drömmen om ett till barnbarn – och en lyxig resa med familjen när pandemin lagt sig – har Pia inga storslagna planer för resten av vinstsumman. De senaste 20 åren har hon jobbat på en liten ICA‑butik i Simrishamn, och efter nyår kommer hon att gå ner i arbetstid i väntan på pensionen. Pengarna skänker henne en trygghet i slutet av arbetslivet.

– Nu har jag råd att bo kvar i lägenheten där jag trivs så bra, och jag slipper oroa mig över att få en för liten pension. Det var en stor börda som föll från mina axlar.

Som butiksbiträde på en liten ort blir hon ofta igenkänd ute på samhället. Och efter storvinsten har lyckönskningarna haglat in, både från stamkunder och från okända människor.

– Jag har aldrig fått så många lyckönskningar i hela mitt liv tror jag. Människor som jag knappt har sett förut kommer fram och vill prata med mig, det är helt överväldigande. Många av dem känner igen mig från butiken och vet att jag har tagit hand om barnen själv samtidigt som jag har jobbat. Jag tror att de känner att jag är värd det här, säger Pia och ler.

Läs mer om GrannyranPublicerad: 19 nov 2020