Vann miljonvinst efter bara några månader

Han köpte en lott i Postkodlotteriet för att bidra till välgörenhet. Nu glider Ludwig, 21, omkring i sin drömbil – som en av de yngsta vinnarna i Grannyran.

– Det tog ett tag innan jag insåg att det var på riktigt.

Vägen till miljonvinsten startade när Ludwig var på ett varuhus i Tomelilla tillsammans med sin sambo. Där såg han att det stod folk från Postkodlotteriet och sålde lotter.

Ludwig hade hört talas om hur Postkodlotteriet skänker det årliga överskottet från försäljningen till en rad organisationer. Bland annat bidrog Postkodlotteriets kunder under 2019 till att Barncancerfonden kunde finansiera 37 400 timmars forskning. Totalt har Postkodlotteriet skänkt drygt 357 miljoner bara till Cancerfonden, och har delat ut över 1 miljard till 61 organisationer sedan starten 2005.

– Att jag hade hört om hur Postkodlotteriet stöttar många bra organisationer var den största anledningen till att jag köpte en lott. Men det kändes också kul att få chansen att vinna pengar, säger Ludwig.

Trodde att någon kompis skämtade med honom

Men sedan glömde han snabbt bort köpet. Så när det bara några månader senare ringde i telefonen – och personen på andra sidan luren sade sig komma från Postkodlotteriet – trodde Ludwig att någon av kompisarna skämtade med honom.

– Min första instinkt vara att någon av dem försökte lura mig, men sedan kom jag ihåg att jag faktiskt hade köpt en lott.

När Ludwig förstod att han var en vinnare började tankarna snurra. Hur mycket pengar kunde det handla om?

– Jag tänkte att ”det blir säkert tjugo–trettiotusen eller något liknande”, och kände mig väldigt nöjd med det. Men det blev ju ganska mycket mer pengar än så.

Ludwig tar emot check för vinst i postnumret

”Känner mig som en kung när jag glider runt”

Totalt hade Ludwig kammat hem 1,1 miljoner kronor på sin ”bortglömda” lott. Därmed blev 21‑åringen – som till vardags är maskinoperatör på Kiviks musteri – en av de yngste vinnaren i Grannyran. Och han har redan börjat spendera pengarna på några drömprojekt.

– I flera år har jag velat ha en Opel Commodore GSE. Jag vet inte varför just den modellen har varit så speciell för mig, men nu har jag köpt en och känner mig som en kung när jag glider runt i Simrishamn, säger han och skrattar.

Många av Ludwigs grannar har kommit fram och gratulerat till segern, och flera av dem blev vinnare samtidigt som honom.

– De tycker att det är kul att någon så ung har vunnit. Och en av mina grannar som bor i samma trapphus blev också miljonär. När vi möts brukar vi prata om hur lyckligt lottade vi är.

Tillsammans med sambon och sin lillebror håller han också på att restaurera en Volvo 850, och planerar att köpa en ny bostad.

– Det är svårt att komma på fler saker som jag vill lägga pengar på, eftersom jag är så otroligt nöjd med mitt liv just nu. Men jag och sambon letar ett hus, och så kommer vi att spara det som blir över. Att ha de här pengarna är en väldigt stor trygghet inför framtiden.

Läs mer om vinnande postnummer i Simrishamn härPublicerad: 13 jan 2021