Rivstartade pensionärslivet med miljonvinst

När Birgitta fyllde 65 år, fick hon sitt livs födelsedagspresent. Lagom till födelsedagskaffet kom beskedet att Grannyran hade landat i Simrishamn – i Birgittas postnummer. Veckan började bra med en vinst i postnumret och avslutades ännu bättre med en miljonvinst i postkoden.

Bästa födelsedags­presenten

Samma dag som nyheten spreds bland grannarna i huset att Grannyran landat i deras postnummer, fyllde Birgitta 65 år. Det blev nästan som en egen liten Grannyra hemma hos Birgitta när grannarna träffades för att fira henne. Gissa samtalsämnet kring det kaffebordet?

Dagen efter fick hon ett samtal från Postkodlotteriet som bekräftade det hon redan visste. Hon hade vunnit 570 000 kronor i det vinnande postnumret. Och nu kvarstår frågan – kommer hon även vinna i postkoden?

– Jag blev jätteglad, vilken fin 65‑års present, skrattar Birgitta.

En underbar vecka

Dagarna som följde var nervösa för Birgitta och grannarna i huset. Det spekulerades vitt och brett om vinstens storlek och vad som skulle hända om deras postkod vann. Hur många kunde tänkas ha lotter i postnumret och hur stor är egentligen en postkod?

– Vi pratade ihop oss allihop och spekulerade i hur mycket varje lott var värd.

Pirret i magen växte för varje dag och det var en underbar vecka, minns Birgitta.

– Då visste vi inte så mycket om hur lotteriet och Grannyran fungerade, men nu vet vi mycket mer.

Hjärnan slutade att fungera

För Birgitta och några av hennes grannar slutade veckan med ett samtal från Rickard Sjöberg – deras postkod hade dragits! När Rickard avslöjade för Birgitta att hon vunnit 5 miljoner, slutade hjärnan att fungera. Det blev total kortslutning.

– Jag svarade inte på Rickards frågor utan babblade bara på, om att jag varit ensamstående med fyra barn och massa annat.

Birgitta tyckte att hon gjorde bort sig – i TV och allt.

– Men det spelar ju ingen roll, skrattar Birgitta. Jag vann ju fem miljoner!

Det var först när pengarna väl satt på kontot fyra veckor senare som allt klarnade och blev lite mer verkligt. Birgitta tog en skärmdump på kontoutdragen och delade bilden med familjen.

– Men jag har nog fortfarande inte fattat att jag vunnit, säger Birgitta.

Läs mer om vinnande postnummer i Simrishamn här

Birgitta hade extra tur

För Birgitta kunde inte vinsten komma mer lägligt eftersom hon precis skulle börja leva på sin folkpension. Det var många i hennes omgivning som var glada för hennes skull och som sa att det säkert var meningen att hon skulle vinna.

Och visst ligger det lite magi i Birgittas vinst. Månaden innan Grannyran sa hon upp sin ena lott. Men lotten hann vara med i dragningen och istället för att vinna på en lott, vann hon på båda två. För Birgitta kändes det som hon fick 2,5 miljoner extra.

– Nu hoppas jag att jag kan förvalta pengarna så att de inte bara blir till glädje för mig, utan för andra också, avslutar Birgitta.

Läs mer om GrannyranPublicerad: 02 feb 2021