Fick reda på storvinsten mitt under sitt arbetspass

En busschaufför med ett riktigt glatt humör. Det var precis vad Lars‑Magnus passagerare fick uppleva efter att han – under ett arbetspass – fick veta att hans postnummer hade vunnit i Drömcontainern.

– Resten av dagen körde jag bara omkring med ett fånigt flin på läpparna, säger han och skrattar.

Karlstadsbon Lars‑Magnus, 64, är så mycket veteran som en kan bli i ett Postkodlotteri‑sammanhang. Redan 2005, första året som Postkodlotteriet fanns i Sverige – köpte Lars‑Magnus en lott.

– Självklart ville man få en chans att vinna pengar, men samtidigt går överskottet från lotteriet till något bra också. För egen del är det extremt viktigt att stötta Barncancerfonden, så att nya läkemedel kan forskas fram och fler barn kan räddas.

Fram till 2021 har Lars‑Magnus och Postkodlotteriets övriga kunder bidragit till 21 miljoner kronor som delats ut bara till Barncancerfonden, och sedan starten har organisationen fått över en halv miljard från överskottet. Totalt stöttar Postkodlotteriet 61 välgörenhetsorganisationer, som bland annat forskar om sjukdomar, kämpar för miljön eller barns rättigheter – och har sedan 2005 delat ut 15,5 miljarder i överskott till dem.

Det ringde plötsligt under ett arbetspass

Genom åren har Lars‑Magnus alltså varit en av Postkodlotteriets kunder, som tillsammans har gett ett rejält stöd till Barncancerfonden och alla de andra 61 välgörenhets­organisationerna.

Men den egna storvinsten då? Den drömmen hade han nästan övergett

– Jag brukar titta på Postkodmiljonären och Grannyran så ofta jag kan, för det är väldigt kul. Men jag trodde aldrig att jag själv skulle få stå där som vinnare.

Under yrkeslivet har Lars‑Magnus jobbat som produktionschef inom industrin, men för fem år sedan sadlade han istället om till busschaufför på deltid.

Och mitt under ett arbetspass ringde det plötsligt i telefonen. På andra sidan linjen hörde han en kvinnoröst som berättade att han vunnit nästan en halv miljon kronor – 491 000 – i Drömcontainern.

– Först fattade jag inte riktigt vad som höll på att hända. Det tog en lång stund innan polletten trillade ner, och då kändes det helt fantastiskt.

”Det fanns tolv eller tretton vinstlotter på vår gata”

När Lars‑Magnus ringde upp sin fru så trodde hon nästan inte på honom. Efter samtalet andades han djupt och fortsatte sitt arbetspass, men nu som en väldigt glad busschaufför.

– Det gick bra, men jag fick sitta och vara oerhört koncentrerad på körningen hela den dagen, säger han och skrattar.

Som blivande pensionär var vinstpengarna ett välkommet tillskott i kassan, och en del av pengarna ska läggas på att renovera villans uterum. Därifrån kan paret sitta i solen och vinka till grannarna som också blev lyckliga vinnare i Drömcontainern.

– På vår gata fanns det tolv eller tretton vinstlotter. Paret som bor mitt emot oss vann till exempel 370 000 kronor. Det är faktiskt väldigt kul när så många i samma område vinner så mycket pengar.

Drömcontainern

Fem postnummer vinner under november var sin Drömcontainer, där varje container innehåller 4 miljoner.

2 miljoner delas mellan alla lottköpare i det vinnande postnumret.

Ytterligare 2 miljoner delas mellan lottköparna i den vinnande postkoden.

Läs mer om Drömcontainern


Publicerad: 05 maj 2021