Paret efter miljonvinsten: ”Vi kommer aldrig att säga upp våra lotter”

När Grannyran landade i Simrishamn blev Ingvar mångmiljonär när han vann 2,8 miljoner kronor. Men att vara nöjd med vinsten och säga upp sina lotter kommer inte på frågan.

– Det är fantastiskt att vi är med och bidrar till flera viktiga organisationer via Postkodlotteriet, säger han.

Ingvar fick sin första kontakt med Postkodlotteriet när hans tidigare fru köpte två lotter. Hon insjuknade i cancer och gick bort 2013, men Ingvar bestämde sig för att ha kvar hustruns lotter.

Till stor del för att överskottet från Postkodlotteriets kunder går till att stötta 61 välgörenhetsorganisationer, däribland Cancerfonden och Erikshjälpen som ligger särskilt varmt om Ingvars hjärta. Sedan starten har Postkodlotteriet delat ut hela 15,5 miljarder kronor till de 61 organisationerna.

– Man är med och bidrar med pengar på ett smart sätt till organisationer som gör mycket gott i samhället, säger Ingvar.

Tog med sig Postkodlotten till nya adressen

När han träffade sin nya fru Carina – och flyttlasset gick från Tyringe till Simrishamn – så donerade paret en hel del saker ur hemmet till Erikshjälpen, som stöttar utsatta barn.

Postkodlotterna fick följa med till den nya adressen. Iallafall en av dem.

– När vi flyttade så tog jag bara med en av två lotter till vår nya adress, för jag ville inte gå miste om en storvinst i Tyringe. Genom att prata med Postkodlotteriet fick jag ha kvar den andra lotten på vårt gamla postnummer. Jag brukar säga att det samtalet kostade mig 2,8 miljoner, säger Ingvar och skrattar.

"Känslan när de berättade om vinsten går inte att beskriva"

För en dag så hörde han ett intensivt surrande utanför huset i Simrishamn. Han trodde att det var grannen som körde högtryckstvätten, men plötsligt såg Ingvar hur Christian ”Kicken” Lundqvist sprang förbi ute på gatan.

– Det tyckte jag var lite konstigt först, men det visade sig att Grannyran hade kommit till Simrishamn. Surret jag hörde var en drönare som åkte runt och filmade i kvarteret.

Ingvar blev snart uppringd av Magdalena Forsberg och Rickard Sjöberg, som förklarade att han hade vunnit 2,8 miljoner kronor på sin Postkodlott.

– Känslan när de berättade om vinsten går inte att beskriva, det var helt ofattbart.

Parets sex barn och åtta barnbarn var snart på plats och firade vinsten, och i grannskapet gladdes man åt miljonvinsterna som landat på gatan.

Nu planerar 62‑åringen, som är egenföretagare men bara jobbar 60 procent i familjeföretaget just nu, flera resor tillsammans med Carina så fort som världen börjar öppnas upp igen. Barnbarnen har fått extra fina julklappar och födelsedagspresenter.

Dessutom har paret skänkt en del av vinstpengarna till både Cancerfonden och Erikshjälpen, organisationerna som de tycker gör så mycket bra.

– Nu har vi vunnit högvinsten, så rent ekonomiskt borde vi väl säga upp våra lotter. Men det kommer vi aldrig att göra, vi tänker fortsätta att stötta Postkodlotteriet och alla organisationer som det gynnar, avslutar Ingvar.

Möt fler vinnare från Simrishamn

Lyckliga vinnare

Sedan starten 2005 har Postkodlotteriet delat ut över 32 miljoner vinster till många lyckliga vinnare runtom i Sverige.

Till ett vinstvärde av totalt 16,5 miljarder kronor.

Till 1,8 miljoner unika vinnare.

Totalt har det blivit över 1 300 lyckliga miljonärer.

Perioden 2005-2020

Publicerad: 05 jul 2021