”Jag blev nästan stum när jag fick höra vinstsumman”

När en från familjen blev mångmiljonär i Grannyran var Marie på väg att säga upp sina lotter. Stödet till välgörenhetsorganisationer fick henne att stanna kvar – sedan vann hon själv en rejäl storvinst.

– Det är helt galet att vi plötsligt är ett kvarter fullt med miljonärer, jublar förskolepedagogen.

Marie och maken har på nära håll sett vad som händer när Grannyran landar i hemstaden. 2016 blev en familjemedlem mångmiljonär i Postkodlotteriet.

Enligt Marie, som haft sina Postkodlotter i över 10 år, var det då nära att hon sade upp prenumerationen.

– Jag tänkte att det inte fanns någon chans att vi skulle vinna på dem efter det. Men eftersom jag inte skänker några pengar till organisationer på annat sätt så är jag med och gör det via Postkodlotteriet.

Överskottet som Postkodlotteriets kunder genererar delas nämligen ut till 61 välgörenhetsorganisationer som arbetar med olika ändamål, som cancerforskning, klimatarbete och stöd till utsatta barn i hela världen. Sedan starten 2005 har Postkodlotteriet delat ut 15,5 miljarder kronor till dessa organisationer.

“Herregud vad mycket pengar”

Marie beslutade sig för att behålla lotterna, och en dag ringer dottern upp och berättade att Grannyran hade landat i Lidköping igen. Det visade sig att rekordvinsten 257 miljoner skulle delas ut till Postkodlotteriets vinnare i staden. En stund senare ringde Maries telefonen igen.

– De berättade att vi hade vunnit 460 000 på vårt postnummer, och då tänkte jag bara “herregud vad mycket pengar”.

Men det skulle bli mer. I Grannyran hade Marie och familjen även den vinnande postkoden, vilket innebar en check på hela 5,5 miljoner kronor.

– Jag blev nästan stum när jag fick höra vinstsumman, det blev inte ett automatiskt glädjetjut. Först nu har det sjunkit in att vi har vunnit så mycket pengar.

”Folk verkar tro att bröderna för tur med sig”

I kvarteret rådde det som väntat en rejäl feststämning.

– Stämningen har varit helt fantastisk. Vi har grannar som vunnit både 17 och 11 miljoner. Det är helt galet att vi plötsligt är ett kvarter fullt med miljonärer. Vi har hunnit fira med de närmsta grannarna, men på grund av pandemin har vi inte kunnat samlas allihopa. Men man ses ändå ute på gatan och då blir det förstås mycket prat om vinsten och vad man ska göra av pengarna, berättar Marie.

Fler får njuta av vinsten

Nu planerar Marie och maken inför framtiden. De ser fram emot att kunna resa utomlands igen, men under rådande förutsättningar har de köpt en husvagn som de ska utforska landet i. Parets tre barn har fått ta del av pengarna, och Marie planerar att gå ner i arbetstid på förskolan.

Och i Lidköping har ryktet om familjemedlemmen och makens vinster spridit sig.

– Folk verkar tro att familjen för tur med sig, för tydligen har grannarna i det kvarteret börjat köpa på sig Postkodlotter nu, säger Marie och skrattar gott.

Möt fler vinnare från Lidköping

Lyckliga vinnare

Sedan starten 2005 har Postkodlotteriet delat ut över 32 miljoner vinster till många lyckliga vinnare runtom i Sverige.

Till ett vinstvärde av totalt 16,5 miljarder kronor.

Till 1,8 miljoner unika vinnare.

Totalt har det blivit över 1 300 lyckliga miljonärer.

Läs mer om Grannyran

Perioden 2005-2020

Publicerad: 06 jul 2021