Vann 600 000 – tryckte bort vinstsamtalet

Hon hoppades vinna en cykel – men vann så mycket mer. När Petra fick sin efterlängtade vinst i Postkodlotteriet blev hon hela 600 000 kronor rikare.

– Jag förstår fortfarande nästan inte vad som hände, säger hon och skrattar.

Petra Carlsson från Vällingby i Stockholm har haft sina Postkodlotter så länge att hon inte minns när de köptes. Lite extra spänning i vardagen – och chansen att ta hem en storvinst – var anledningen till att hon blev kund hos Postkodlotteriet från första början.

– Sedan är det bra att Postkodlotteriet stöttar så många organisationer också, säger Petra.

Överskottet från Postkodlotteriets kunder går nämligen till att stötta 61 organisationer som gör allt från att hjälpa utsatta barn, till klimatarbete och medicinsk forskning. Sedan starten 2005 har Postkodlotteriet delat ut hela 15,5 miljarder kronor till organisationerna.

Extralotterna gav större vinst

Genom åren har Petra vunnit några småvinster ibland, men har inte hållit stenkoll på varenda dragning i lotteriet. Så när det en dag ringde från ett okänt nummer tryckte hon bara bort samtalet – flera gånger.

– Jag skulle åka iväg och hade inte tid att svara i telefonen. Men sedan när jag kom ner till porten så stod min sambo och dotter där. De räckte fram telefonen, och på andra sidan luren var Sandra från Postkodlotteriet.

Petra hade vunnit i Fredagschansen, och kammat hem 600 000 kronor. Egentligen har hon bara fyra lotter, men kunderna i Postkodlotteriet har ofta chansen att vinna extralotter. Samma dag som dragningen i Fredagschansen hade Petras två extralotter, som hon vunnit den föregående månaden, börjat gälla.

Den otroliga timingen betydde 200 000 extra i fickan

– Det gick nästan inte att fatta vad som hände, jag blev helt stum och sa bara “oh shit”. Sedan stog vi och jublade tillsammans utanför porten.

För pengarna har hon och partnern redan bokat en resa till Grekland i september, och så har barnen fått varsin slant. Utöver resor blir den största investeringen en ny tvättmaskin och tumlare. Sedan kommer Petra att låta resten av pengarna sitta på sparkontot som en trygghet i vardagen.

– Om jag hittar något vi behöver så kan jag köpa det utan att tänka efter så mycket. Det är skönt att man kan unna sig lite, säger hon och ler.

Möt fler vinnare

Fredagschansen

Varje fredag delas Fredagschansen ut i en vinnande postkod.

Alla som har en lott och bor i den vinnande postkoden vinner 100 000 kronor per lott.

Läs mer om vinsten


Publicerad: 31 jul 2021