Sulayman trodde först att någon skämtade med honom, men blev jublande glad när vinstcheckarna hade dragits.

Vann storvinst – bygger hus för att hjälpa fattiga

När Sulayman vann Guldvinsten i Postkodlotteriet visste han genast var pengarna skulle göra störst nytta. Nu bygger han ett hus i hemlandet Gambia, där de allra mest utsatta ska få bo.

– För mig är det jätteviktigt att hjälpa så många människor som möjligt, säger han.

Att göra livet lättare för de som har det svårast är Sulayman stora kall här i livet. Han har själv adopterat sex föräldralösa barn, som sedan flyttade med honom till Sverige.

– Barnens föräldrar gick bort när de var små, och att vara föräldralös i Gambia är inte lätt. Sverige är världens bästa land, och vi har fått så mycket stöd och hjälp här som vi inte hade kunnat få någon annanstans, berättar Sulayman.

Har delat ut 15,5 miljarder sedan 2005

Sulayman köpte Postkodlotter när han fick veta att Postkodlotteriet under 2020 delade ut ett överskott på 170 miljoner till organisationer som UNICEF, Rädda Barnen, SOS Barnbyar och många fler välgörenhets­organisationer som hjälper människor över hela världen. Totalt har Postkodlotteriet delat ut 15,5 miljarder till 61 organisationer sedan starten 2005.

Drömmen var att vinna mycket pengar, för att själv kunna bidra mer.

– Jag har alltid sagt att om jag vinner ska jag hjälpa de som behöver det mest.

”Trodde först att de skojade med mig”

Plötsligt en dag ringde det på dörren. Där utanför stod programledaren Putte Nelsson, som berättade att Sulayman var en av vinnarna i Guldvinsten.

– De överraskade mig när jag just hade kommit från jobbet. Jag trodde först att de skojade med mig. Sedan när jag såg pengarna blev jag väldigt glad, minns han.

På sina lotter vann han totalt 254 000 kronor. Sulayman, som redan höll på att bygga ett hus i hemlandet Gambia, beslutade sig för att en del av pengarna skulle läggas på att göra huset ännu större.

– I huset kommer de mest utsatta i samhället att få bo. Tack vare de här pengarna kan vi fortsätta att bygga.

Om några månader står huset färdigt, och Sulayman hoppas att han kan inspirera fler till att göra gott och stötta sina medmänniskor.

– Vi måste hjälpa varandra, istället för att hata varandra. Allt gott man gör i livet kommer man att få tillbaka den dagen man dör, säger Sulayman.

Möt fler vinnare från Jordbro

Guldvinsten

Varje lördag har du chans att få dela på 2 miljoner med dina grannar.

1 miljon delas i ett vinnande postnummer.

Ytterligare 1 miljon delas i den vinnande postkoden.

En bil, lottas ut till en ensam vinnare.

Läs mer om Guldvinsten


Publicerad: 19 nov 2021