Familjen där flera vunnit en storvinst i Postkod­lotteriet

Georges familj i Mullsjö är lyckligt lottad. Bokstavligt talat. Både han, storebror och båda föräldrarna har nämligen – tillsammans med grannarna – vunnit storvinster i Postkodlotteriet.

– En kompis skämtade om att de delade ut alla vinster till en och samma släkt, säger George och skrattar.

Köp din lott

När George flyttade till ett nytt hus med familjen för drygt tio år sedan skaffade han sina första Postkodlotter. Då visste han inte att överskottet från Postkodlotteriets kunder delas ut till 61 organisationer, bland annat flera organisationer som stöttar sjuka och utsatta barn. Sedan starten har Postkodlotteriet delat ut över 15,5 miljarder i överskott till organisationer som Barncancerfonden, BRIS och Läkare utan gränser.

Det skulle få en djupare mening för George i framtiden. Hans son drabbades nämligen, fyra år gammal, av en autoimmun sjukdom som gjorde honom blind på ena ögat.

Men behandlingen lyckades rädda det andra ögat. När sonen var på bättringsvägen kom ännu ett glädjebesked: Familjen hade vunnit 519 000 kronor i Postkodlotteriets Grannyran, där alla som bor i det dragna postnumret får en storvinst.

– Jag blev helt chockad, känslan var helt magisk när jag insåg att vi hade vunnit.

Turstaden Mullsjö vann Grannyran två gånger

Georges familj var inte de enda i släkten som hade vunnit. Hans mamma och pappa vann tillsammans över 800 000 kronor. Och i kvarteret rådde det feststämning.

– Det var förstås väldigt glada miner bland grannarna när man träffades och pratade om vinsten, minns George.

För pengarna passade George på att uppfylla en gammal dröm: Att skaffa ett sommarhus i Spanien.

George vinst landade 2018. Tre år senare, i oktober 2021, dök Grannyran upp i Mullsjö igen. Då var det Georges storebror som kammade hem en vinst, vilket har lett till en del skämt i bekantskapskretsen.

– En kompis undrade varför de delade ut alla vinster till en och samma släkt. Då svarade jag bara: ”Karma finns!”, säger George och skrattar gott.

Den största vinsten är trots allt att sonen håller på att tillfriskna, och Postkodlotterna kommer George att behålla. Mycket på grund av vad överskottet går till.

– Att man stöttar organisationer som främjar barnens hälsa känns extra bra, säger han.

Möt fler vinnare från Mullsjö

Tre gånger om året är det Grannyra

Då har du chans att vinna och bli mångmiljonär.

699 personer hittills har blivit miljonärer i Grannyran.

Av dem är det 521 stycken som vunnit 2 miljoner eller mer.

Och i varje Grannyra blir cirka 14 personer miljonärer.

Perioden 2005-2021