Förutspådde storvinst i Postkodlotteriet – ett halvår tidigare

Magkänslan fick henne att köpa tre Postkodlotter – och magen fick rätt.
Sex månader senare vann Eivor nämligen en storvinst i Fredagschansen.

– Än en gång fick jag en bekräftelse på att min intuition är bra, säger hon och skrattar gott.

Köp din lott

Eivor, 62, tar ofta beslut baserat på vad som känns rätt för tillfället. När arbetsgivaren meddelade att de skulle flytta Eivors tjänst, från Vasa i Finland och till Stockholm, sade magen åt henne att ta klivet och flytta till andra sidan Östersjön.

Nu har hon på kort tid byggt sig ett nytt liv i Sverige. Ett liv som består av härliga motionsrundor i det vackra Nackareservatet, vinterbad – och en större närhet till barnen och barnbarnen som också bor i huvudstaden.

– Jag älskar verkligen Stockholm, och turistar nästan dagligen. På grund av pandemin har jag hållit mig lite isolerad, men nästa sommar ska jag upptäcka staden på min cykel, berättar hon.

”Då fick lotterna ett helt annat värde för mig”

Samma magkänsla som fick henne att flytta dök upp igen när hon kontaktades av en säljare från Postkodlotteriet. Utan att veta några detaljer om lotteriet köpte hon tre lotter och sa till säljaren: ”Jag känner på mig att jag kommer att vinna.”

Efter köpet läste hon på mer om Postkodlotteriet och upptäckte att överskottet från Postkodlotteriets kunder går till att stötta 61 organisationer. Däribland Cancerfonden, som Eivor själv stöttade redan innan hon köpte sina Postkodlotter. Totalt har Postkodlotteriet sedan starten 2005 delat ut 15,5 miljarder.

– Då kändes det ännu finare för mig att jag hade köpt lotterna. De fick ett helt annat värde för mig, säger Eivor.

”Många vet inte vad Postkodlotteriet bidrar med”

Förutom vinstsumman så gladdes Eivor mest åt att magkänslan återigen hade visat sig stämma.

– Jag blev så berörd över att jag än en gång fick det bekräftat hur bra min intuition är. Även de stunder då mitt liv inte har varit så lätt har den sagt till mig att allt kommer att ordna sig.

Pengarna kommer Eivor lägga till en insats för en lägenhet i staden som hon förälskat sig i. Och Postkodlotteriet kommer hon självklart att fortsätta stötta.

– Jag tror att det är många som inte vet vad Postkodlotteriet egentligen bidrar med, så nu kommer jag att förklara för alla mina bekanta hur det faktiskt fungerar, säger Eivor.

Se hur många vinster som lottats ut till vinnare i Stockholm sedan 2005

Fredagschansen

Varje fredag delas Fredagschansen ut i en vinnande postkod.

Alla som har en lott och bor i den vinnande postkoden vinner 100 000 kronor per lott.

Läs mer om vinsten