Eva skaffade fler lotter – blev mångmiljonär i Grannyran

I 40 år har hon tagit hand och värnat om andra i sitt vårdjobb. Men nu kan pensionären Eva ta hand om sig själv rejält – efter att ha blivit mångmiljonär i Grannyran.

– Jag grät så oerhört många glädjetårar efter beskedet. Det var helt ofattbart att det hade hänt mig, säger Eva.

Köp din lott

Många småvinster har det blivit genom åren. Eva från Tingsryd har varit med i Postkodlotteriet ända sedan starten 2005 och har vunnit allt från badlakan till biobiljetter och böcker.

– Men jag har främst varit med för den goda gärningens skull. Det är så många organisationer som får ta del av överskottet, tack vare Postkodlotteriets kunder. Vissa brinner jag lite extra för, eftersom jag har närstående som drabbats av cancer, berättar hon.

Överskottet från Postkodlotteriets kunder går nämligen till organisationer som jobbar med olika välgörande ändamål. Cancerfonden och Barncancerfonden är två av totalt 61 organisationer som i sjutton år har fått dela på 15,5 miljarder kronor i överskott. Cancer- och Barncancerfonden har tillsammans fått dela på över 900 miljoner av de pengarna.

– Jag har själv jobbat inom vården sedan 1977, så jag har sett på nära håll hur sjukdomar drabbar människor och deras familjer. Att det kommer pengar till forskningen som kan göra livet lättare för de personerna betyder mycket.

”Förstod knappt vad som hände”

69-åriga Eva har gått från att ha en enda lott till att ha fyra stycken. Något som under våren 2021 skulle visa sig vara ett klokt beslut. I april landade nämligen Grannyran i Tingsryd och Eva bodde både i rätt postnummer och postkod. När Rickard Sjöberg ringde upp paret och drog fram checken blev det en rejäl vinst – 10,2 miljoner kronor.

– Aldrig i min vildaste fantasi hade jag kunnat drömma om att vinna så mycket pengar, jag förstod knappt vad som hade hänt, säger Eva och skrattar.

Nu har den nyblivna pensionären och maken passat på att renovera huset och drömmer om att ta barnen och barnbarnen på en drömresa så fort som pandemin lättar.

Sedan tänker Eva passa på att sätta guldkant på vardagen, efter ett långt arbetsliv.

– Jag har varit ganska dålig på att ta hand om mig själv, det har mest varit arbete och slit. Nu behöver jag inte längre fundera på vad vi kan och inte kan göra.

Barn och barnbarn får ta del av vinsten

Eva ser fram emot att ägna sig mer åt sina hobbys, att sy och väva. Pengarna kommer vara en trygghet i vardagen och en del kommer hon att skänka till barnen och barnbarnen.
Trots att hon och maken nu är ekonomiskt oberoende på ålderns höst vet Eva fortfarande vad som är allra viktigast i livet.

– Det jag önskar mig mest är att alla i min omgivning får vara friska.

Grannyran

Tre gånger om året delas Grannyran ut. Det är då du har chans att bli mångmiljonär, när de riktigt höga vinstsummorna delas ut.

Ett vinnande postnummer dras, och alla som har lott får vara med och dela på hälften av den totala vinstsumman.

I postnumret dras dessutom en vinnande postkod där du har chans till ytterligare vinst. Har du turen att bo i postkoden får du också vara med och dela på den andra hälften av den totala vinstsumman.

Läs mer om Grannyran