Magnus blev mångmiljonär med systern: ”Var helt otroligt”

Magnus gick med i Postkodlotteriet när systern Linda – som han bor granne med – köpte sina Postkodlotter. Nu är de båda mångmiljonärer efter att Grannyran landat i Tingsryd.

– Det känns fortfarande helt overkligt, säger Magnus.

Köp din lott

I april 2021 blev en liten by utanför Tingsryd en av Sveriges lyckligaste samhällen, när postnumret dök upp i Grannyran. Tillsammans fick grannarna dela på hela 107 miljoner kronor.

En av vinnarna var Magnus, som varit med i Postkodlotteriet ända sedan 2007. När systern Linda, som bor på samma gata, köpte lotter blev Magnus inspirerad.

– Ifall hon hade vunnit skulle det ha känts tråkigt om jag inte hade en Postkodlott också, säger Magnus idag.

Chans att vinna och samtidigt bidra

En annan stor anledning till att Magnus köpte sin Postkodlott var att överskottet från Postkodlotteriets kunder hjälper till att stötta 61 olika välgörenhetsorganisationers arbete.

Magnus jobbar själv på ett företag som regelbundet åker till Nepal för att hjälpa byar med vatten och elektricitet. Efter jordbävningen 2015 var han i landet för att bygga upp infrastrukturen och fick då se hur stort hjälpbehovet var.

– När man får se hur människorna där lever så stärker det viljan att bidra. För mig är det väldigt nyttigt att åka dit och hjälpa till, man får perspektiv på sin tillvaro, säger Magnus.

"Jag känner alla vinnare på vår gata"

Postkodlotteriet har sedan starten 2015 donerat 15,5 miljarder kronor i överskott till organisationer som UNHCR, WaterAid, Läkare utan Gränser och många andra som bland annat hjälper till vid naturkatastrofer.

I femton år har Magnus genom sin lott stöttat organisationernas arbete och för snart ett år sedan visade det sig vara en väldigt bra idé. När Grannyran dök upp i Tingsryd blev han och familjen nämligen 2,5 miljoner kronor rikare.

– Det var helt otroligt. Vi bor i en liten by på 3500 invånare och det var just vår gata som vann. Jag känner alla andra vinnare och det har varit en fantastisk stämning i kvarteret sedan dess.

Önskade att han haft fler lotter

Men det är samtidigt lätt att vara efterklok. Systern Linda, som fick Magnus att köpa Postkodlotten, hade fyra lotter – och vann drygt tio miljoner.

– Då tänkte jag ”Det var synd att jag inte hade en lott till”. Det är en lite konstig känsla att få när man just har blivit miljonär, säger Magnus och skrattar gott.

För pengarna håller Magnus och familjen på att renovera huset. Själv drömmer han mest om en pool.

– Det är min högsta önskan. Jag vet inte vad det är som lockar så mycket, men jag har alltid velat ha en pool på tomten. Sedan kommer vi att resa bort när pandemin är över.

Grannyran

Tre gånger om året delas Grannyran ut. Det är då du har chans att bli mångmiljonär, när de riktigt höga vinstsummorna delas ut.

Ett vinnande postnummer dras, och alla som har lott får vara med och dela på hälften av den totala vinstsumman.

I postnumret dras dessutom en vinnande postkod där du har chans till ytterligare vinst. Har du turen att bo i postkoden får du också vara med och dela på den andra hälften av den totala vinstsumman.

Läs mer om Grannyran