Gick med för att stötta sina hjärtefrågor – vann storvinst

Hon förväntade sig en vinst på några tusenlappar – men den blev betydligt större.
När den riktiga summan i Drömcontainern avslöjades trodde Cecilia Svahnalam inte sina ögon.
– Jag bara tittade på min mamma och frågade ”ser jag rätt?”, berättar den lyckliga vinnaren.

Brinner för mänskliga rättigheter

I hela sitt liv har Cecilia Svahnalam från Hallstahammar – som i grunden är nationalekonom – brunnit för och jobbat med mänskliga rättigheter.
Karriären har tagit henne över hela världen och under flera år jobbade hon bland annat i Latinamerika. I dag är hon gymnasie- och grundskolechef och regionschef inom Team Olivia som jobbar mot LSS-boenden, med ungdomar inom autismspektrat. Men hon följer fortfarande situationen för utsatta människor världen över med stort intresse.

”Särskilt glad att Autismförbundet gynnas”

När Cecilia gick med i Postkodlotteriet 2020 var en stor anledning att överskottet från Postkodlotteriets kunder går till 61 olika organisationer som bland annat jobbar för att främja mänskliga rättigheter världen över.

Bland organisationerna finns bland andra Civil Rights Defenders, Rädda Barnen och Amnesty international. Verksamheter som är i linje med vad Cecilia jobbat med under många år. Dessutom stöttar Postkodlotteriet också Autismförbundet, där man jobbar med frågor som Cecilia ställs inför dagligen.

– Det var en stor anledning till att jag valde just Postkodlotteriet, för att jag då är med och stöttar de här organisationerna. Jag blir särskilt glad över att Autismförbundet gynnas, säger hon.

Tack vare alla lottköpare delar Postkodlotteriet varje år ut cirka 1 miljard kronor till 61ideella organisationer och är därmed Sveriges största privata givare till ideell sektor.

”Hade varit glad över 3000 kronor”

Tanken på att vinna något hade aldrig slagit Cecilia, förrän Drömcontainern landade i hemorten. När Cecilia förstod att hon hade vunnit började hon spekulera kring hur stor vinsten kunde vara.

– Om det blir 3000 kronor får jag vara glad, tänkte jag. Då kan vi fira med en pizzamiddag, säger Cecilia och skrattar.

Men väl på plats under eventet gick det upp för henne att vinsten var betydligt större eftersom både postnumret och postkoden var rätt. När det stod klart att hon kammat hem hela 145 000 kronor vände hon sig till sin mor.

– Jag bara frågade: ”Ser jag rätt?”. Vi blev verkligen jättepaff och när jag messade barnen om vinsten så trodde de knappt på mig.

Eftersom vinsten dök upp just innan jul firades den med några extra julklappar till barnen.

– Sedan planerar vi även en resa till Island med familjen, om läget i världen tillåter det, avslutar Cecilia.

Se när vinnarna överraskas

Drömcontainern

Drömcontainern består av fem containrar som lottas ut till fem olika postnummer.

Varje container innehåller ett vinstvärde på 5 miljoner

Som innehåller pengar och en Volkswagen ID.4 Pro Performance till ett värde av 586 799 kr.

Läs mer om Drömcontainern


Publicerad: 05 apr 2022