”Jag visste direkt vad jag skulle göra för vinsten”

När Fredrik från Örebro var 26 år skaffade han en Postkodlott med drömmen om en storvinst. Några år senare landade Drömcontainern i hans postnummer, och lotten hade han kvar. Hade drömmen äntligen gått i uppfyllelse?

– När jag stod på scenen och väntade på att få reda på hur mycket jag vunnit snurrade tankarna i huvudet, men en sak visste jag i alla fall. Att jag skulle köpa en fin julklapp till min mamma.

När Fredrik och hans grannar blev inbjudna till ett Drömcontainer-event för att ta emot sina vinstcheckar, tackade Fredrik självklart ja.

– Det stod en container i guld där och en granne sa att det låg ytterligare två miljoner där inne som skulle delas ut.

”Jag blev jädrigt nöjd”

Stämningen var på topp bland grannar och vänner som samlats på gräsmattan i bostadsområdet.

– Först fattade jag inte att det var min postkod som ropades upp. Grannen fick förklara att jag skulle följa med fram till Sandra, skrattar Fredrik.

Fredrik började räkna hur många som kommit fram till containern.

– Jag tänkte att det här kan bli ganska mycket, säger Fredrik som räknat till cirka tio andra vinnare.

Han fortsätter med ett skratt:

– Men sen visade det sig att det var många som hade flera lotter. Det slutade på 62 000 kronor för min del. Jag blev jädrigt nöjd med den summan, överlycklig faktiskt.

Innan han tog emot sitt guldkuvert visste han att vinsten skulle spenderas på något fint till sin mamma. Och ett nytt jaktgevär till sig själv. Fredrik har jägarexamen och är ute i skogen så ofta han kan. Men dansen går före allt annat, Fredrik är en hängiven dansare och tävlar i bugg. Så även ett par nya dansskor, kunde han unna sig.

”Jag är mest glad för min närmsta granne”

Tidigare har Fredrik vunnit en del småvinster, så att du stå som storvinnare i Drömcontainern med en vinst på 62 000 kronor var såklart stort för den idag 34‑åriga bilmekanikern.

– Jag är jätteglad! Och även superglad att jag fortfarande var med i lotteriet.

Efter utdelningen träffades alla grannarna en stund och firade tillsammans. De gratulerade varandra och var glada över att hela gatan vunnit.

– Det var trevligt, berättar Fredrik. Jag blev mest glad över min närmsta granne. Hon vann en rätt stor summa eftersom hon hade fler lotter.

Drömcontainern

I fem orter landar Drömcontainern. Vinster för 25 miljoner är uppdelade i fem containrar som lottas ut till fem olika postnummer.

I varje container finns pengar och elbilen Volkswagen ID.4 (värd 608 799 kr).

Om du har en Postkodlott och bor i ett vinnande postnummer är du med och delar på vinsten!

Läs mer om Drömcontainern

Publicerad: 10 apr 2022