Följde släktens exempel och tog hem storvinst!

Att göra som ens föräldrar är sällan dumt. Fråga bara Pernilla som skaffade en Postkodlott eftersom familjen var med – och vann direkt.

– När jag såg summan så började jag storgråta, säger hon.

När Pernilla och familjen flyttade till Bälinge utanför Luleå var inte det nya huset den enda förändringen i hennes liv. Pernilla gjorde även slag i saken och köpte sitt livs första Postkodlott.

– Min mamma har haft Postkodlotter ganska länge så jag tänkte att det kunde vara roligt att testa. Sedan är man ju med och bidrar till en god sak, vilket gör det extra roligt, säger Pernilla.

”Kändes särskilt bra i hjärtat”

Överskottet från Postkodlotteriets kunder går nämligen direkt till 61 olika välgörenhetsorganisationer. Tack vare alla lottköpare delar Postkodlotteriet ut cirka 1 miljard varje år till 61 ideella organisationer. Postkodlotteriet – som sedan starten 2005 delat ut över 15,5 miljarder kronor – är därmed Sveriges största privata givare till ideell sektor.

– Jag har några i min närhet som har drabbats av cancer och gått bort, så att genom Postkodlotteriet kunna vara med och bidra till cancerforskningen känns särskilt bra i hjärtat.

En dag när Pernilla satt hemma i villan och scrollade på nätet knackade det på dörren. När hon öppnade fick hon sitt livs överraskning. Grannyran hade landat i Bälinge och på checken som räcktes över till Pernilla stod det "475 000 kronor”.

– När jag såg summan så började jag gråta direkt. Jag hade blivit glad över 20 000 men det här var något helt annat. En sådan vinst är något som händer andra, inte en själv, säger Pernilla.

Det går en del av vinstsumman till

Glädjen delades med grannarna i kvarteret, som också hade vunnit på sina lotter. Men något större firande har de ännu inte hunnit med på grund av pandemin.

– Alla här har varit så glada och nu får vi kanske se till att ställa till med en gemensam fest, det hade varit kul.

I byn Kangos – där föräldrarna bor – jublades det också. Pernilla och familjen håller på att bygga en stuga i närheten av föräldrahemmet, så en del av vinstsumman kommer att gå till det projektet.

Efter vinsten har Pernilla – som hade en Postkodlott vid vinsttillfället – fått blodad tand.

– Ja herregud, mamma har ju hela fyra lotter, så efter den här vinsten måste jag nog köpa en till!

Se hur mycket samtliga lottköpare i Luleå vunnit tillsammans

Grannyran

Tre gånger om året delas Grannyran ut. Det är då du har chans att bli mångmiljonär, när de riktigt höga vinstsummorna delas ut.

Ett vinnande postnummer dras, och alla som har lott får vara med och dela på hälften av den totala vinstsumman.

I postnumret dras dessutom en vinnande postkod där du har chans till ytterligare vinst. Har du turen att bo i postkoden får du också vara med och dela på den andra hälften av den totala vinstsumman.

Läs mer om Grannyran

Publicerad: 11 maj 2022