Blev miljonär ihop med sina grannar i Stockholm

Grannarna hade traditionsenligt samlats för en fikastund. Då dök plötsligt Kicken upp och meddelade att de alla hade chans att bli miljonärer.

– Man blir nästan blockerad i tankarna, det kändes helt overkligt, säger Madeleine.

För den pensionerade sjuksköterskan Madeleine, 79, har de senaste åren varit omtumlande på många sätt. När pandemin slog till kände hon plikten kalla och ryckte därför in för att hjälpa till med vaccinationerna.

– Att de ”dammade av” oss gamlingar var verkligen roligt och välbehövligt, eftersom de yngre hade fullt upp under den här perioden. Jag åkte bland annat runt på skolor i Stockholmsområdet och vaccinerade människor, berättar Madeleine.

”Har bidragit till så många bra organisationer”

Att hjälpa till ligger i Madeleines natur. Det var även därför hon för 15 år sedan köpte sin Postkodlott, eftersom överskottet från Postkodlotteriet, tack vare kunderna, går till 59 olika välgörenhetsorganisationer.

– Nu har jag genom min Postkodlott bidragit till så många olika bra organisationer. Bland annat Sjöräddningssällskapet som är otroligt viktig. Under somrarna bor jag på Västkusten och har tre barn som brukar vara ute till havs, så jag vet hur mycket Sjöräddningssällskapet kan bidra med, säger hon.

”Känslorna kommer först när man hunnit tänka efter”

Hemma i Stockholm bor Madeleine granne med sju andra personer som också har Postkodlotter. Under en gemensam fikastund i april fick gruppen sitt livs överraskning när Kicken plötsligt dök upp.

Det visade sig att Grannyran hade landat i huvudstaden. Madeleine och grannarna hade både rätt postkod och postnummer – och var plötsligt ett gäng mångmiljonärer.

– Känslan var faktiskt helt overklig för allihop. Man blir nästan blockerad när någon berättar en sådan sak. Sunt förnuft säger åt en att man har vunnit, men känslomässigt kommer reaktionen först långt senare när man har hunnit tänka efter.

Personligen vann Madeleine 2,5 miljoner kronor och grannarna som hade fler lotter kunde mångdubbla den summan.

– Vi stod inte direkt och hoppade på bordet i vår ålder, men glädjen var stor, säger hon.

”Det första jag gjorde med vinsten”

Trots allt tar hon vinsten med ro.

– I min ålder ändras inte livet helt och hållet efter något sådant här, utan man inser vad man faktiskt har. Jag ska inte byta bostad, köpa ny bil eller andra materiella saker utan kommer att leva helt vanligt. Men jag behöver inte vänta tills pensionen kommer innan jag hittar på saker, utan kan vara mer spontan.

– Mitt liv har gett mig en otrolig trygghet och stora möjligheter, därför vill jag främst hjälpa mina barn och barnbarn att få glädjas åt sina liv medan vi faktiskt är här.

Nu ser hon fram emot en lugn och skön sommar på Västkusten tillsammans med familjen.

– Jag har genom alla år spenderat somrarna på Fjällbacka, så det första jag gjorde med en del av min vinst var att hyra ett hus där.

Grannyran

Tre gånger om året delas Grannyran ut. Det är då du har chans att bli mångmiljonär, när de riktigt höga vinstsummorna delas ut.

Ett vinnande postnummer dras, och alla som har lott får vara med och dela på hälften av den totala vinstsumman.

I postnumret dras dessutom en vinnande postkod där du har chans till ytterligare vinst. Har du turen att bo i postkoden får du också vara med och dela på den andra hälften av den totala vinstsumman.

Läs mer om Grannyran

Publicerad: 10 jun 2022