Tog hem storvinsten och ska återförenas med släkten

Odile i Borås blev rejält överraskad när Postkodlotteriet dök upp utanför dörren med en vinstcheck.
Nu ser hon fram emot att ta hela familjen till Guinea för att barnen ska få träffa sina morföräldrar.
– Det är min högsta dröm just nu, säger Odile.

För Odile, 35, är det viktigaste som finns att hjälpa andra människor. När familjens första barn föddes redan i vecka 25 blev hon inspirerad av den svenska sjukvården och började utbilda sig till undersköterska.
– Vi hade tur som fick så bra sjukvård här. Om min son hade fötts i mitt hemland skulle det inte ha gått lika bra. Därför brinner jag för mitt jobb och har som mål att en dag vidareutbilda mig och starta en egen klinik, berättar hon.

Blev både överraskad och glad

Odile gick med i Postkodlotteriet för drygt fem år sedan. När hon upptäckte att Postkodlotteriets överskott delas ut till 59 olika välgörenhetsorganisationer kändes valet helt rätt.
– Från början gick jag med för chansen att vinna i Grannyran, så att jag skulle kunna hjälpa människor. När jag insåg att jag är med och bidrar med en liten summa varje månad blev jag överraskad och glad.

Men en större överraskning var på väg. En dag knackade det på dörren till lägenheten, där Odile bor med maken och sina tre barn. Utanför stod Kicken med ett tv-team. När Odile insåg att hon hade vunnit 100 000 kronor kom chocken.
– Det var helt underbart, jag hade verkligen inte förväntat mig det just då, säger hon.

Saknar ofta mina släktingar

Odile visste tidigt vad hon ville lägga pengarna på. Under de 11 åren som hon har bott i Sverige har familjen inte rest gemensamt till Guinea för att träffa barnens morföräldrar. Nu ska det bli av.

– Barnen frågar ofta om släkten hemma i Guinea. Ibland hör jag inte av dem på flera veckor eller månader eftersom internetuppkopplingen där är så dålig. För mig är det viktigt att ha nära kontakt med släkten, därför saknar jag dem ofta.

Efter Odiles vinst har flera vänner i Borås upptäckt vad Postkodlotteriet handlar om. Hon har själv köpt en lott till. Nästa dröm är att kunna köpa ett hus till familjen, så att barnen får en gräsmatta att leka på.
– Innan Kicken gick så sa jag: ”Nu hoppas jag verkligen att ni kommer tillbaka i framtiden”, berättar Odile och skrattar gott.

Fredagschansen

Varje fredag delas Fredagschansen ut i en vinnande postkod.

Alla som har en lott och bor i den vinnande postkoden vinner 100 000 kronor per lott.