Efter miljonvinsten: ”Bröllopsresan dit har varit en dröm länge”

I 25 år har de drömt om att fira sin kärlek med en riktig bröllopsresa.
Efter jättevinsten i Grannyran gör Mikael och Ulrika Olsson från Skurup nu slag i saken.
– Känslan är helt obeskrivlig, säger Ulrika.

Hon var mitt uppe i jobbet på skolan när det plötsligt ringde i telefonen. Ulrika kände inte igen numret så hon tryckte bort samtalet. Kort därefter ringde maken Mikael uppspelt:

– De ringde just från Postkodlotteriet, vi har vunnit.

I dag skrattar Ulrika åt minnet och hur hon avfärdade beskedet.

– Äh, du skojar, tänkte jag bara då. Men Mikael intygade att det var på riktigt. När vi sedan loggade in på Postkodlotteriets sajt fick vi bekräftat att vi hade vunnit i Grannyran.

Paret hade då haft sin lott i över tio år. De gick med i Postkodlotteriet eftersom många vänner och bekanta hade en postkodlott. Om storvinsten landade på deras gata ville de inte stå utanför när grannarna vann.

Råkade skrika grannen rakt i örat

Veckan efter beskedet – tiden fram tills de på söndagen fick gå upp på scenen under Grannyran och få veta att de hade blivit miljonärer – beskriver Ulrika som en av de längsta i sitt liv.

– Jag har nog aldrig tidigare önskat att en helg skulle passera så snabbt, säger hon.

Men till slut blev det ändå söndag. När Ulrika som stod placerad mitt i folkvimlet såg att både deras postnummer och deras postkod hade vunnit skrek hon rakt ut.

– Min granne som stod bredvid mig vände sig om och sa att jag hade skrikit honom rakt i örat och att det tog ont. Men sedan hamnade vi bredvid varandra på scenen eftersom de också hade vunnit. Då sa han till mig att: ”Vet du, nu struntar jag i att du skrek mig i örat”, säger Ulrika och skrattar gott.

För på vinstchecken stod det 3 770 097 kronor och grannarna hade plötsligt blivit miljonärer ihop.

– Först skrek jag bara rakt ut, sedan stod det still i huvudet på mig. Jag blev så paff och hade inga ord för vad som just hade hänt. Det går knappt att förstå, säger Mikael.

Mikael har köpt sin drömbil

I kvarteret rådde det full feststämning. Fyra grannar på gatan var nyblivna miljonärer och de som stod utan lotter gladdes med vinnarna.

– Vi har fått väldigt många tillrop vart vi än har gått, både på jobbet och ute i samhället. En kommentar som många säger är: ”Vad roligt att få känna någon som har varit med i Grannyran och inte bara se det på tv”.

Mikael köpte en helt ny BMW X3, en bil han har drömt om länge.
– Jag tävlar i folkrace och har alltid kört BMW, ett märke som har stått i högt anseende för mig hela livet. Nu fick jag äntligen förverkliga en riktig pojkdröm, berättar han.

25 år efter bröllopet gör de också slag i saken och åker på en lyxig bröllopsresa till Maldiverna.
– Att åka till det paradiset har varit en dröm för oss i många år. Nu ska vi få vara där i tio dagar och bara njuta av vit sand, turkost vatten och av varandra, säger Ulrika och ler stort.

Grannyran

Tre gånger om året delas Grannyran ut. Det är då du har chans att bli mångmiljonär, när de riktigt höga vinstsummorna delas ut.

Ett vinnande postnummer dras, och alla som har lott får vara med och dela på hälften av den totala vinstsumman.

I postnumret dras dessutom en vinnande postkod där du har chans till ytterligare vinst. Har du turen att bo i postkoden får du också vara med och dela på den andra hälften av den totala vinstsumman.

Läs mer om Grannyran här