Galen dag med Tore och Johnny

Den där försommardagen för två år sedan skulle bli något alldeles extra för både Tore och Johnny. Till en början är allt som vanligt. Men snart håller Johnny ett stort guldkuvert i handen.

Johnny sitter i möte när hans chef får något allvarligt i blicken och ber honom att följa med ut.

– Då tror jag först att det är något som hänt eftersom vi jobbar i ett område som inte alltid är så lugnt. Så när Kicken från Postkodlotteriet dyker upp är jag på väg upp i stabsläge för att hantera en jobbig situation (skratt). Sedan ser jag hela TV-teamet och förstår ju att det handlar om något helt annat.

Johnny är gift med Tore sedan 1996. Eller var det 97? Han är inte helt säker. Nej, det där med siffror är inte så viktigt för Johnny – och det skulle snart visa sig.

Nollor överallt

– När jag drar ut vinstchecken ur guldkuvertet så är det en massa nollor överallt och jag ser att jag vunnit hundratusen kronor. Men Kicken ber mig ta en titt igen och jag förstår ingenting. Så han skriker i örat på mig att jag är miljonär.

Johnny sätter sig omtumlad på bussen med guldkuvert och blommor i famnen. Han ringer till Tore för att säga att han är på väg hem. Men Tore har synpunkter.

– Han säger att när jag nu har vunnit en miljon, så kunde jag väl kosta på mig att ta en taxi. Det är först då jag verkligen fattar vad som hänt. Och sedan minns jag inget mer av den dagen, säger Johnny skrattandes.

Vill du också ha chansen att tappa minnet för en stund, är du varmt välkommen att göra som en miljon andra svenskar och gå med i Postkodlotteriet – då stöttar du samtidigt många ideella organisationer som kämpar för att världen ska bli bättre.


Gör gärna vårt självtest och läs om vår syn på spelansvar.

Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen 020‑81 91 00

Spel för dig över 18 år

Lotterilicens beviljad för
Svenska Postkodföreningen
Box 193, 101 23 Stockholm
Org.nr: 802416‑1146
Tel: 08‑509 270 00

Vi stöder Reklam­ombuds­mannen för etisk reklam.

Sper företräder spelbranschen i Sverige

ISO 27001-certifierade