Rickard Sjöberg

Rickard Sjöberg - kunde ha blivit hotelldirektör

Rickard Sjöberg föddes 1969 i Södertälje. Han har varit programledare sedan 1990-talet. När Postkodlotteriet startade i Sverige 2005 blev han lotteriets ambassadör, ansikte utåt och programledare för Postkodlotteriets frågesportprogram på TV.

– Jag älskar verkligen mitt jobb! Det kan bli tårar, det kan bli skratt, det blir spännande, och det är alltid nån som hamnar i en situation där man måste fatta ett beslut som kan vara avgörande för resten av livet. Det är häftigt.

Jag älskar verkligen mitt jobb!

- Rickard Sjöberg

Många undrar hur lång du är, kan vi ta den frågan först?

Absolut. Jag är 199 cm lång.

Vad skulle du göra om du vann en riktigt stor summa pengar?

Jag skulle dela upp vinsten i två delar. En ”må gott-del” och en ”göra gott-del”. Kanske en investering i huset av något slag. Nya cyklar till hela familjen, hjälpa ett litet välgörenhetsprojekt att bli större...

Om du fick leva om ditt liv och välja ett annat yrke, vad skulle du välja?

När jag skulle plugga vidare efter gymnasiet sökte jag både till hotell- och restaurang, ekonomlinjen och journalistlinjen. Journalistlinjen svarade först – och jag blev programledare. På den vägen är det. Men om jag inte hade det jobb som jag har idag då skulle jag faktiskt vilja testa att vara hotelldirektör.

Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja?

Jag minns att jag kunde flyga i mina drömmar när jag var liten. Det skulle jag vilja göra igen.

Har du ett livsmål?

"Var snäll och gör allt för att söka lycka för dig själv och så många som möjligt runt omkring dig. Försök påverka det du kan påverka och släpp taget om det du inte kan påverka."

Tror du på ett liv efter döden?

Jag tror absolut på ett liv efter döden. I vilken form har jag dock ingen aning om. Det blir en spännande överraskning när det väl är dags.

Har du någon rolig händelse från ditt jobb att berätta om?

Det har hänt så mycket sedan starten 2005 och alla avsnitt av Postkodmiljonären, En ska bort, Drömpyramiden, Huset fullt med pengar och Postkodkampen. Men visst är det så att jag är svag för starka känslor, både tårar och skratt. Några av de härligaste skratten finns på Youtube.

3 snabba med Rickard

Familj: Fru, två egna barn och fyra bonusbarn. De två största är utflugna så vi har fyra barn hemma.

Drömmer om: Visst skulle det vara trevligt att ha en pool eller egen tennisbana, men jag märker att för varje år som går uppskattar jag prylar mindre och upplevelser och hälsa mer…

På fritiden: Umgås jag med min härliga familj. På vintern åker jag gärna snowboard. På sommaren tycker jag om att bara låta tiden gå, ta det lugnt, gå och skrota vid sommarstugan.

På sommaren tycker jag om att bara låta tiden gå, ta det lugnt, gå och skrota vid sommarstugan.

Rickard Sjöberg

En hälsning från Rickard Sjöberg

Pranked ! Se när vi lurar Rickard