Luleå vinner Grannyran i januari 2022

Postnummer 975 94 i Luleå vinner Grannyran i januari 2022. Nu ska hela 261 miljoner kronor delas mellan de jublande grannarna.

Alla som bor i det vinnande postnumret och som har en eller flera lotter får vara med och dela på hälften av vinstsumman. Grattis till dig som är med och delar på vinsten.

Söndag den 9 januari avslöjas vilken postkod som vinner den andra hälften. Postkoden är ett mindre område inom postnumret och de som bor inom den får alltså dela på den andra hälften av den totala vinsten.

Hur mycket vinner du?

Är du en av de lyckliga vinnarna som bor i det vinnande postnumret undrar du förstås hur mycket du kommer att vinna. Vinstsumman beror på:

Hur många lotter du har och hur länge du haft dem

Hur många personer som har lott inom det postnummer som vinner

Om du har turen att dessutom bo i den postkod som vinner

I genomsnitt är det 14 personer som vinner över 1 miljon i varje Grannyra.

Se avslöjandet med Kicken

Luleå ska firas

För hälsans skull kommer själva eventet för Grannyran återigen att sändas från en studio, i stället för ett torg i staden. Men vinsterna delas ut och från studion avslöjar Rickard Sjöberg den vinnande postkoden och vinnarna överraskas genom videosamtal. Det blir en härlig stund fylld av jubel, glädjetårar och artistunderhållning.

Plats på scenen – Birkir

Vi är stolta att kunna presentera årets Idol-vinnare upp på scenen. Sångaren Birkir från Island gick från klarhet till klarhet i höstens TV‑show och Sverige har tagit emot honom med öppna armar. På söndag framför han vinnarlåten från Idol ”Weightless”.

Foto: Tove Floss

"Först Nyårsyra och sedan Grannyra! En tradition sedan 2005, då Svenska Postkodlotteriet startade. Och nu är det dags igen, den största Grannyran hittills har landat i Luleå! Jag ser fram emot att fira vinnarna på söndag med vinstcheckar, miljoner och musikuppträdande"

- Rickard Sjöberg

Här landade Grannyran

Möt tidigare Grannyravinnare

Hon vann i Grannyran trots allt

Ta del av Heléns spännande berättelse om känslan av att inte veta om hon hade lotten kvar.

Se hur mycket Helén vann

Ramis tips till nya vinnare

Rami vann drygt 6,6 miljoner i Grannyran. Här delar han med sig av sina bästa tips till blivande Grannyramiljonärer.

Läs mer om Rami

Ny vinstchans varje dag!

Du vet väl att du har minst en ny vinstchans i lotteriet varje dag, året om? Rätta din lott under Mina Sidor för att se om du har vunnit.

Se om du har vunnit