Daniel Paris överraskar vinnare i Postkodlotteriet med glädjande vinstbesked – året runt!

Daniel Paris – överraskar vinnare med värme och glädje

Daniel Paris föddes 1988 i Viksjö som Daniel Afshinnejad. Han är föreläsare, programledare i radio och TV, barnboksförfattare, influencer och utbildad socionom. Vi har sett honom kämpa i ”Fångarna på fortet” och vispa maräng i ”Hela kändis-Sverige bakar”. Ja, säg den mediekanal som denna multitalang inte varit synlig i. Daniel har varit vinstutdelare i Postkodlotteriet sedan 2019 där han med värme och glädje överraskar vinnare runt om i landet.

 


"När vinnare hör av sig efteråt och berättar vad de gjort för pengarna känns allt på riktigt. Det är så stort"

- Daniel Paris

Vad är det bästa med jobbet som vinstutdelare?

Det är svårt att bara välja en sak. Jag känner mig ibland som en förlorad son som återvänt hem när jag får massa kramar. Jag blir bjuden på fika och en del börjar till och med gråta när de ser mig – det är fint.

Ibland hör vinnare av sig till mig på Instagram och visar bilder på det som de kunnat köpa och göra när de vunnit. Då känns allt på riktigt och jag blir rörd. Sedan jobbar jag med så roliga kollegor, jag saknar dem när jag inte är på jobbet.

Vad gör du för att må bra?

Vi är ett gäng som känt varandra hela livet, när vi träffas laddar jag batterierna bara av deras närhet. Jag älskar också att laga mat, att släppa loss och experimentera i köket gör mig alltid på bra humör. Jag tror faktiskt att vi mår som allra bäst när vi äter. Och om jag vill känna att jag lever på riktigt ringar jag upp min mamma.

Om du fick leva om ditt liv och välja ett annat yrke, vad skulle du välja?

Jag hade velat jobba med utsatta människor och hjälpa dem att komma på fötter igen. Jag är ju trots allt utbildad socionom. Eller så skulle jag jobba på en stiftelse som håller på med välgörenhet.

En stor anledning till att jag jobbar på Postkodlotteriet är för att överskottet från lotteriet går till 61 välgörenhetsorganisationer som gör otroligt stor skillnad i människors liv.

Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja?

Jag skulle vilja vara osynlig! För då kunde jag se vad mina vänner säger om mig när jag inte är med.

4 snabba med Daniel

Familj: Mamma, pappa och två äldre bröder! Stolt farbror.

Drömmer om: Att ta tag i att sortera i min lägenhet. Är en stor vän av ordning och reda nämligen!

På fritiden: Tränar och går långa promenader med musik i öronen.

Mår bra genom att: Vara omringad av mina vänner. Gärna i naturen. Eller på en båt!

Se Daniels egna hälsning