Jesper Blomqvist

Jesper Blomqvist – före detta fotbollsproffs, numera pizzabagare och vinstutdelare

Jesper Blomqvist är före detta fotbollsproffs och har spelat i Milan, Manchester United och så i Svenska landslaget förstås. Vi har bland andra honom att tacka för Sveriges brons i VM 1994. Efter fotbollskarriären har han skördat framgångar på helt andra arenor: 2017 vann han Let's Dance och 2018 vann han Mästarnas Mästare. Han föddes 1974 i Tavelsjö i Västerbotten och bor idag på Lidingö.

I början av 2018 blev Jesper Blomqvist programledare och vinstutdelare i Postkodlotteriet och har sedan dess hunnit överraska många lyckliga vinnare i lotteriet.

– Det är fantastiskt kul att komma ut i Sverige och överraska folk hemma eller på jobbet med de härliga guldkuverten.

Jesper Blomqvist

Det är fantastiskt kul att komma ut i Sverige och överraska folk

- Jesper Blomqvist

Vad gör du för att må bra?

För att må riktigt bra så vill jag gärna träna 3–4 gånger i veckan. Det behöver absolut inte vara fotboll. Längdskidåkning, gå på gymmet, min nya favoritsport paddel, spela innebandy, hockeybockey, dansa... Så länge jag får träna så mår kroppen bra – och knoppen också.

Om du fick leva om ditt liv och välja ett annat yrke, vad skulle du välja?

Hade jag inte blivit fotbollsproffs så hade jag gärna jobbat med mat och dryck. Och nu gör jag ju det! Nu är jag ägare till en restaurang som gör fantastiskt goda napoletanska pizzor, så nu har jag fått en helt annan passion i livet!

Så länge jag får träna så mår kroppen bra – och knoppen också.

Jesper Blomqvist

Se en hälsning från Jesper här nedanför!