Organisation

Friluftsfrämjandet

Friluftsfrämjandet arbetar för allas möjlighet till ett enkelt, tryggt, roligt och aktivt friluftsliv. Med kvalificerade ledare erbjuder de Sveriges bredaste utbud av friluftsaktiviteter, för alla åldrar och alla årstider. Resultatet är en positiv påverkan på hälsa och miljö samt ökad livsglädje.

Skogsmulle i gräset

Om Friluftsfrämjandet

–Stödet från Postkodlotteriet gör allt detta möjligt, och hjälper oss att särskilt fokusera på unga, hållbarhet samt mångfald och inkludering, säger Lars Lundström, generalsekreterare på Friluftsfrämjandet.

Utomhuspedagogik och skidutbildningar

Friluftsfrämjandet är en ideell, opolitisk organisation där alla åldrar, intressen och ambitionsnivåer är välkomna. Medlemmarna erbjuds många olika aktiviteter som till exempel klättring, skidutbildningar och vandring. Friluftsfrämjandets koncept Skogsmulle efterfrågas i flera länder runt om i världen för sin utomhuspedagogik.

Utdelning från Postkodlotteriet

Friluftsfrämjandet är förmånstagare till Postkodlotteriet sedan 2010.

Utdelning 2021: 7 000 000 kr

Extra covidstöd 2020: 700 000 kr

Utdelning totalt: 81 350 433 kr varav 7 000 000 kr till Drömprojekt

Organiserat friluftsliv allt viktigare

Friluftsfrämjandet arbetar ständigt för att ännu fler barn ska ges möjlighet att få upptäcka, uppleva, leka och lära i naturen. För många barn är Skogsmulle, I Ur och Skur och Friluftsfrämjandets andra aktiviteter de enda sätten för barn att komma ut i naturen.

Bidrar till en hållbar utveckling

Friluftsfrämjandets koncept är unikt. Hälsa och lärande, äventyr och upplevelser i skog, fjäll och hav kombineras med en långsiktig ansvarskänsla för framtidens miljö. På så sätt bidrar Friluftsfrämjandet aktivt till en hållbar utveckling av vårt samhälle.

Vi använder cookies. Läs mer