Håll Sverige Rent

Håll Sverige Rent är en av 61 ideella organisationer som delar på överskottet från Postkodlotteriet. Pengarna använder Håll Sverige Rent till att stärka människors miljövårdsansvar på olika sätt.

Förmånstagare sedan 2014

Utdelning 2024:
7 000 000 kr

Utdelning totalt:
113 225 000 kr

Varav drömprojekt:
39 875 000 kr

Ikon som föreställer en TV

Tack från Håll Sverige Rent

Håll Sverige Rent berättar själva om hur de kan göra världen bättre – tack vare din lott. Se filmen.

Fokuset? På att hålla Sverige rent förstås.

Kan din Postkodlott bidra till att hålla rent i naturen?

Det finns miljontals ton plast i våra hav och plasten skadar både djur och natur. 94% av plasten i havet syns inte, utan ligger på havsbotten. Varje år fylls haven på ännu mer. Tillsammans kan vi ändra detta!

Fler kusträddare längs Sveriges kuster

Håll Sverige Rent bjuder in alla svenskar till att bli Kusträddare och att hjälpa till att plocka skräp. Tillsammans kan vi hindra att skräpet hamnar i havet och se till att det kommer till återvinning. Kusträddare behövs längs Sveriges alla kuster, vid Kattegatt, Öresund och Östersjön. Även vid sjöar och andra vattendrag.

Minska nedskräpningen och främja återvinningen

Håll Sverige Rent arbetar aktivt med att minska nedskräpningen, främja återvinningen och stärka människors miljöansvar. Till exempel engagerar Håll Sverige Rent närmare en miljon skräpplockare runt om i landet, som inte bara bidrar till en renare närmiljö, utan också sprider kunskap om nedskräpningens konsekvenser.

Vill du också bidra?

Gå med i Postkodlotteriet

Håll Sverige Rent vill tacka alla som är med i Postkodlotteriet som ger oss möjligheter att påverka rörelsen mot skräpet. Det gör att vi tror att kommande generationer har en möjlighet till en framtid utan skräp. Tack!

 

Joakim Brodahl

Chef samarbete och försäljning, Håll Sverige Rent

Vill du veta mer om Håll Sverige Rent?

Besök Håll Sverige Rents webbplats