Mentor Sverige

Mentor är en av 61 ideella organisationer som delar på överskottet från Postkodlotteriet. Pengarna använder Mentor till sitt arbete med att få unga att utveckla sin fulla potential genom mentorskap.

Förmånstagare sedan 2014

Utdelning 2024:
7 000 000 kr

Utdelning totalt:
83 350 000 kr

Varav drömprojekt:
11 000 000 kr

Ikon som föreställer en TV

Tack från Mentor Sverige

Mentor Sverige berättar själva om hur de kan göra världen bättre – tack vare din lott. Se filmen.

Mentorparet Claes och Malte fick en stark vänskap med många gemensamma nämnare.

Kan din Postkodlott förändra ungdomars liv?

Mentorparet Claes och Malte träffades genom Mentor för fyra år sedan. Ingen av dem trodde då att mentorskapet skulle medföra en sådan stark vänskap med så många gemensamma nämnare. Malte sökte en mentor för att han ville utvecklas och bolla tankar och idéer med någon annan vuxen än sina föräldrar. “När jag sökte till Mentor tänkte jag bara att det skulle bli en rolig grej. Nu har jag en vän för livet och en extra familjemedlem mer eller mindre. Det är jag väldigt tacksam för.” Då var Malte 15 år och mentorskapet har förutom en stark vänskap bidragit till att Malte fått bättre självkänsla och att vågat ta för sig mer av livet.

Unga som har en närvarande vuxen mår bättre

Mentors studie Förebildseffekten visar att unga som har en närvarande vuxen upplever livet mer positivt. De upplever också att de har färre hinder för att nå sina mål, i jämförelse med unga som saknar en närvarande vuxen. Genom mentorskapet får unga möjlighet att utvecklas och frigöra sin fulla potential.

Vill du också bidra?

Gå med i Postkodlotteriet

Stort tack till alla er som är med i Postkodlotteriet för att ni möjliggör vårt arbete med framtidens förebilder.

Fayyad Assali

Verksamhetschef, Mentor Sverige

Vill du veta mer om Mentor Sverige?

Besök Mentor Sveriges webbplats