Min Stora Dag

Min Stora Dag är en av 61 ideella organisationer som delar på överskottet från Postkodlotteriet. Pengarna använder Min Stora Dag till att skapa Stora Dagar och ge livsviktig glädje till barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser.

Förmånstagare sedan 2009

Utdelning 2024:
7 000 000 kr

Utdelning totalt:
105 911 410 kr

Varav drömprojekt:
11 951 500 kr

Ikon som föreställer en TV

Tack från Min Stora Dag

Min Stora Dag berättar själva om hur de kan göra världen bättre – tack vare din lott. Se filmen.

6-åriga Ali har en svårbehandlad epilepsi, går på medicinering och vissa dagar får han akut medicin.

Kan din Postkodlott ge glädje åt barn som kämpar med allvarliga sjukdomar och diagnoser?

Sedan starten år 2000 har Min Stora Dag gått från att hjälpa 16 barn till att under 2023 förverkliga Stora Dagar för över 7000 barn. På Min Stora Dag är man dock långt ifrån nöjda. Hela 200 000 unga i Sverige har en allvarlig sjukdom eller diagnos som på olika sätt gör ont och försvårar livet. Betydligt fler barn än vad organisationen har möjlighet att hjälpa i nuläget behöver en Stor Dag.

Epilepsi och språkstörning är vardag för 6-åriga Ali

6-åriga Ali på bilden ovan har en svårbehandlad epilepsi, går på medicinering och vissa dagar får han akut medicin. Han har en selektiv ätstörning och sond som han får all medicinering och viss näring i. Ali fick nyligen diagnoserna adhd, autism och tourettes syndrom och har i princip daglig kontakt med vården, däribland logoped, dietist, psykolog och neurologläkare.

Medicinering, logopedi och en resa till Kolmården

Pirrig förväntan är en livsviktig del av varje vårdplan. Därför samarbetar Min Stora Dag med samtliga barn- och ungdomskliniker i Sverige samt många av landets mottagningar inom BUP och habilitering. Ali fick till exempel åka med familjentill Kolmården och vara med och förverkliga fler drömmar. Många läkare vittnar om hur förväntan, glädje och ljusa minnen stärker barnens återhämtning och läkning. Att känslan av utvaldhet ger extra kraft att tackla en tuff vardag.

En stor dag för läkning och ork

Stora Dagar ger avlastning på många sätt. De bidrar till barnens läkning och ork. Och de stöttar även familjer, och i förlängningen hela vårt samhälle. Behovet av fler Stora Dagar är enormt och gåvorna till Min Stora Dag kan förändra många barn och deras familjers vardag. Ja, hela deras liv och framtid.

Vill du också bidra?

Gå med i Postkodlotteriet

Genom att köpa en lott så stöttar ni oss på Min Stora Dag. Jag skulle vilja kalla er för glädjespridare, för det är verkligen vad ni är. Ni ger våra barn kraft, hopp och glädje som de verkligen behöver för att fortsätta orka kämpa i sin sjukdomstyngda vardag. Tillsammans ger vi en dag för att orka flera.

Jennifer McShane

Generalsekreterare, Min Stora Dag

Vill du veta mer om Min Stora Dag?

Besök Min Stora Dags webbplats