Organisation

Scouterna

Scouterna gör unga redo för livet. Alla får vara med och genom utmaningar lär sig unga att leda sig själva och andra. Scouternas värderingar genomsyrar all verksamhet – scouterna är schyssta kompisar!

Scoutledare framför en grupp barn

Om Scouterna

Tror på alla människors lika värde

Scouterna vill att samhället ska vara mer demokratiskt för unga, och att unga ska ha mer möjlighet att påverka. Scouterna tror på alla människors lika värde och vill se ett samhälle fritt från diskriminering.

Alla får vara med

Scouternas aktiviteter genomförs i små grupper, patruller, där alla får synas och vara delaktiga. I patrullerna lär sig scouterna att samarbeta, att leda sig själva och andra och att visa hänsyn.

Naturen som vardagsrum

När barn och vuxna vistas ute i naturen ökar förståelsen och respekten för andra människor, djur och natur. Därför arbetar Scouterna för ungas möjlighet att vara ute i naturen.

Utdelning från Postkodlotteriet

Scouterna är förmånstagare till Postkodlotteriet sedan 2009.

Utdelning 2020: 10 000 000 kr

Utdelning totalt: 118 352 356 kr varav 35 890 000 kr till Specialprojekt

Möts och engagerar sig i världen

Scouterna finns i hela världen. Scouterna engagerar sig för rättvisa, miljö och medmänsklighet både lokalt och globalt. Vi är alla olika men ändå lika. Det finns 70 000 scouter i Sverige och 38 miljoner scouter i världen.

– Tack vare pengarna från Postkodlotteriet kan vi ge fler barn och unga en meningsfull fritid där de utvecklas till trygga och ansvarsfulla individer som gör världen bättre, säger Scouternas generalsekreterare Anna-Karin Henning.

Vi använder cookies. Läs mer