Rekordvinsten 261 miljoner till Luleå

Den största Grannyran någonsin har äntligen hittat hem – och Sveriges lyckligaste postnummer finns just nu i Luleå. Detta tack vare en vinst på totalt 261 miljoner kronor, som ett gäng jublande grannar får dela på. Postkodlotteriet, med Rickard Sjöberg i spetsen, överraskade vinnarna från en studio den 9 januari 2022.

Som några gånger tidigare, firades inte Grannyran på ett torg, utan från en studio i Stockholm. Där blev de lyckligt vinnande grannarna uppringda i ett videosamtal. Och stämningen var på topp från början till slut.

Wanna vann 41,6 miljoner

”Benen bara skakar!”

2004 flyttade Wanna till Sverige från Thailand. Sedan 14 år driver hon en asiatisk livsmedelsbutik tillsammans med sin man.

– Vi har haft planer på att bygga ut vårt hus och vi skulle behöva en ny bil, berättar Wanna.

Wanna drömmer också om att kunna köpa en lägenhet till sin mamma, som bor kvar i Thailand. Men det är inte det lättaste eftersom Wanna i första hand behöver ge övergripande ekonomisk hjälp till sin mamma.

Wanna gick med i Postkodlotteriet efter att hon sett de glada vinnarna i Grannyran på TV. Sedan dess har hon vunnit 4 500 kronor och varuvinster och extralotter.

Men det stannar inte där. För dessutom fick Wanna veta tidigare i veckan att hon vunnit 3,8 miljoner i Grannyran med sina lotter i postnumret. Därefter har det varit en spänd väntan på om hon skulle kunna ha en sådan tur att hon även vann i postkoden.

– Min fru gick bara och snurrade, så jag var tvungen att skicka hem henne från jobbet, säger Mikael när Rickard Sjöberg ringer upp i ett videosamtal.

– Det snurrar lite i huvudet nu också, säger Wanna.

Efter en stund kommer så Rickard med nyheten att Wanna även vunnit i postkoden. Och varken hon eller Mikael kan förstå att det är på riktigt när Rickard tar fram ett stort guldkuvert och drar ut vinstchecken. På den står det: 41,6 miljoner!

– Jag hade hög puls redan när jag vann i postnumret! Nu skakar mina ben. Jag vet inte om jag klarar av att jobba mer idag, säger Wanna och börjar gråta av lycka.

Sandra Svensson vann 5,2 miljoner

”Nu blir det fest!”

Sandra är född och uppvuxen i Luleå. Hon beskriver sig som en vanlig hemmatjej som gillar att campa med sin familj.

– Anledningen till att jag gick med i Postkodlotteriet var för att man inte har någon chans att vinna om man inte har någon lott, förklarar Sandra.

Nu sitter hon, tillsammans med sin sambo och deras dotter, i ett videosamtal med Rickard Sjöberg. De vet att de redan vunnit 475 000 kronor i sitt postnummer. Frågan är om de också ska vinna i postkoden och därmed få en ännu större vinst.

– De senaste dagarna har varit fulla av adrenalin och hög puls, säger Sandra.

Så avslöjar Rickard att vinsten kommer att bli större än den Sandra redan vunnit. Familjen håller andan när Rickard tar fram guldkuvert och drar ut vinstchecken. På den står det klart och tydligt att Sandra vunnit totalt över 5,2 miljoner kronor.

Den lilla dottern vill omedelbart använda vinsten till att köpa ägg – och en häst.

Sandra kan inte tro att det är sant att hon plötsligt vunnit så mycket pengar:

– Men jag vet att det blir åtminstone en j***a fest! Det börjar vi med.

Matilda och Johan vann 7,3 miljoner

”Det är helt ofattbart!”

Matilda och Johan gifte sig för 15 år sedan och tillsammans har de tre barn.

Matilda, som arbetar som gymnasielärare, har varit med i Postkodlotteriet i fem år. Men Johan är nybörjare.

– Jag har bara haft min lott i två månader. Någon gång ska man väl ha lite tur också, säger han och skrattar.

Matilda och Johan vet sedan några dagar tidigare att de tillsamman vunnit minst 673 000 kronor. Men som grädde på moset avslöjar Rickard i videosamtalet att de även vunnit i postkoden, som gör att deras vinster kommer att växa.

– Oavsett summa blir det bra, är paret överens om.

Rickard drar fram vinstcheckarna – och från den ena sekunden till den andra har Matilda och Johan vunnit drygt 7,3 miljoner tillsammans.

– Det är helt ofattbart, jag tror inte det är sant! säger Matilda och släpper fram glädjetårarna.

– Nu kanske vi börjar tänka på att bygga en utebastu. Och köpa en båt som går att sova i. Vi bor ju vid kusten, men vi har inte haft möjligheten att skaffa en båt.

– Och vi ska fortsätta vara med i Postkodlotteriet. Även om vi inte vinner går pengarna till så många bra ändamål.

Topp 25 vinnande postnummer i Luleå

Birkir på scen

En Grannyra är ingen riktig Grannyra utan en härlig artist. Därför var det en stor ära att ha den nya Idol-vinnaren Birkir på plats. Sångaren från Island charmade både jury och publik under säsongen – och nu fick han göra ett mäktigt framförande av vinnarlåten ”Weightless” i Grannyran.

Läs mer om Grannyran

Tre gånger om året är det Grannyra

Då har du chans att vinna och bli mångmiljonär.

699 personer hittills har blivit miljonärer i Grannyran.

Av dem är det 521 stycken som vunnit 2 miljoner eller mer.

Och i varje Grannyra blir cirka 14 personer miljonärer.

Perioden 2005- okt 2021