2 miljoner till Uddevalla

När Postkodlotteriets vinstutdelare Putte Nelsson delade ut Guldvinsten vecka 3 var det några lyckliga grannar i Uddevalla som fick anledning att fira. Stämningen var på topp när 2 miljoner och en Volvo V60 delades ut till några av de glada vinnarna.

”Jag bugar och tackar”

Först ut att överraska är Georg, han har självklart koll på vem Putte är och var han jobbar någonstans. Georg gick med i Postkodlotteriet mycket på grund av Postkodmiljonären. Han brukar följa programmet och försöker svara på Rickards kluriga frågor. Ibland händer det att han kommer upp till 100 000 kronorsfrågan.

Vad ska Georg göra för pengarna om det är så att han vinner lite idag?

– Jag ska köpa en åkgräsklippare. Sedan ska jag hjälpa min sambo med ett körkort.

Nu är det dags att avslöja vinsten: Georg vinner idag 130 986 kronor, hur låter det?

– Ja det låter ju bra! skrattar Georg.

Den här vinsten räcker säkert till både en gräsklippare och ett körkort.

– Jag bugar och tackar för det!

Marita ville vara med och bidra

Nu är det Maritas tur att bli överraskad. Och visst ser hon förvånad ut när Putte ringer. Hur kom det sig att Marita gick med i Postkodlotteriet? Marita berättar att hon gick med mycket på grund av välgörenheten. Och vinner hon idag så kommer vinstsumman gå till huset som håller på att renoveras.

Vilken tur då att Marita vinner 87 324 kronor på sina fyra lotter idag, det blir ett välkommet tillskott i renoveringskassan.

– Jaha! Tackar, tackar! säger Marita och skrattar.

Snacka om nybörjartur

Roland gick med i Postkodlotteriet för bara fyra-fem månader sedan. Och nu blir han uppringd av Putte. Rolands postnummer drogs i Guldvinsten den här gången och på sina lotter vinner han idag 4 446 kronor. Roland tackar så mycket för det och nu vill Putte veta vad han jobbar med.

– Allt-i-allo kan man väl säga. Jag kör lite lastbil och gör lite allt möjligt, svarar Roland.

Vi får även veta att det är Volvo-lastbilar som gäller på jobbet. Det är ju bra att Roland är van vid Volvo-bilar eftersom han även har vunnit en Volvo V60 B3, värd 393 800 kronor. När Roland får höra den glada nyheten jublar och applåderar både han och kollegorna.

– Tackar, tackar! skrattar Roland.

100 000 kronor varje vardag

Det är inte bara Uddevalla som har vunnit den här veckan. Varje vardag lottas 100 000 kronor ut i en vinnande postkod. Den här veckan får även grannarna i Skillingaryd, Askim, Köping, Örnsköldsvik och Västra Frölunda stor anledning att fira.

Grattis alla vinnare!

Jag gick med i Postkodlotteriet för att jag vill vara med och bidra till välgörenhet

Marita vann 87 000 kronor


Se när vinnarna överraskas


Publicerad: 20 jan 2021