Meny

Vinn på ditt smultronställe

Nu kan du utöka dina vinstchanser och skaffa en lott även på ditt lantställe. Ditt smultronställe kanske är sommarstugan, släktgården eller svärfars fjällstuga. Det spelar ingen roll om du äger boendet eller inte. Huvudsaken är att ditt lantställe faktiskt är ett hus med en egen adress. Vissa platser betyder helt enkelt mer än andra. Kanske får du ännu fler fina minnen därifrån?

Fler vinstchanser

Du har större chans att vinna om du har lotter på flera olika postnummer. Och ju fler lotter du har, desto större är chansen till vinst. Du behöver inte ha någon brevlåda eller vara på plats om du vinner på ditt lantställe. Bara det finns en adress kopplad till huset. Båten och husvagnen går tyvärr inte att köpa lott på.

Vinstbevakning

För att köpa en lott på ditt lantställe behöver du redan ha en lott på den adress där du bor i vanliga fall. Oavsett var du vinner kontaktar vi alltid dig på den adress du är folkbokförd på. Du kan därför känna dig trygg i att du aldrig missar någon vinst.

Allt är som vanligt med andra ord – förutom att du har större chans till vinst.


Vad betyder lott på lantställe?

Nu kan du köpa lott på den adress där du tillbringar din semester. Kanske är det sommarstugan i skärgården eller skidstugan i fjällen. Att ha lott på två olika adresser ger dig ökad vinstchans. Dessutom kan du vinna med dina semestergrannar. För att köpa en lott behöver du ha en lott på din folkbokföringsadress.

Hur köper jag lotten?

Du köper din lott ovan. Du kan även kontakta Kundservice på 0771‑22 55 22.

Vad räknas som ett lantställe?

Det ska vara ett fysiskt hus eller lägenhet, till exempel en sommarstuga eller en fjällstuga. Du behöver inte äga lantstället för att ha en lott där. Lantstället måste ha en adress, därför kan du inte köpa lott på en husvagn, en campingplats eller en båt vid en brygga.

Deltar jag bara på sommaren?

Du deltar när du vill under året, sommar som vinter. Huvudsaken är att du har en betald lott innevarande spelmånad.

Varför behövs en lott på min vanliga adress?

På folkbokföringsadressen har du din huvudsakliga lott. Det är till den adressen som vi skickar viktig information och vinstbesked. Om du vinner och vi ska överraska dig gör vi det med stor sannolikhet på folkbokföringsadressen.

Får jag större vinstchans med lott på lantstället?

Ja, du har större chans att vinna om du deltar med lotter på två olika postnummer. Med flera lotter har du också större vinstchans.

Vad händer om jag vinner och inte är på plats?

Postkodlotteriet har automatisk vinstbevakning och utbetalning så du behöver aldrig vara orolig för att missa en vinst.

Vi har ingen postlåda, vart skickas informationen?

All information skickas till din folkbokföringsadress.

Vi är flera som delar på lantstället, kan alla köpa lott?

Ja, det går bra. Du behöver inte äga lantstället för att ha en lott där.

Vad gör jag om adressen till mitt lantställe inte går att hitta?

Då får du kolla med kommunen där fritidsboendet ligger och fråga om de kan registrera adressen. När den är registrerad är du välkommen att köpa din lott via vår hemsida.


  • Hundratusentals vinster nästa månad
  • 170 kr/mån per lott utan bindningstid
  • Avsluta när du vill via e-post eller telefon
  • Du får din vinst automatiskt via vinstbevakning
  • Vinstchans varje dag – alla vinster är skattefria
  • Cirka 30 % av lottpriset till välgörenhet
Berit vann pengar på sin lott hon hade på sitt fritidshus i Mellanström. Här sitter hon glad tillsammans med sin hund.

”Jag blev så himla glad”

Berit hade varit med i Postkodlotteriet nästan sedan starten 2005 och på sin höjd vunnit några extralotter och olika produkter i Vinstvalet. Men 2018 kom nyheten som fick Berit att skaffa ytterligare en lott. För nu kunde man plötsligt köpa en lott på adressen till sitt fritidsboende. Och turen höll sig framme.

Bara drygt ett år efter att Berit köpt den nya lotten på sitt fritidsboende fick hon uppleva känslan av att vinna något lite större – och hon vann över 20 000 kronor att resa för.

Det lustiga i sammanhanget var att Berit sedan tidigare faktiskt ringt till Postkodlotteriet och undrat varför man inte kunde få ha lotter på andra adresser där man tillbringar mycket tid. Men det dröjde alltså till sommaren 2018 innan det var möjligt, rent tekniskt.

Den som väntar på något gott

Berit och hennes man hade under flera år funderat på att skaffa ett landställe och 2016 dök ett hus upp, nära vattnet och skogen.

– Det infinner sig ett lugn i hela kroppen när vi kommer dit.

Sommarhuset ligger i Mellanström, en liten by i Arjeplogs kommun – och det var lite typiskt att det var just där hon och hennes man befann sig när vinstbeskedet landade i brevlådan hemma i Djurås, 82 mil bort. Därför dröjde det flera veckor innan Berit fick veta vad som hade hänt.

– Jag hade fått ett guldkuvert, som det stod ”Grattis till vinsten” på, berättar Berit. Jag öppnade och såg vad det var och blev så himla glad!

Drömresan går till…

Berit är lite flygrädd, men berättar med glädje om sin första resa hon gjorde för några år sedan – till Rhodos. Hon beskriver om hur vacker det var med alla gröna växter överallt.

För tillfället har Berit inte börjat planera resan ännu, mycket på grund av att glädjechocken inte lagt sig riktigt. Men när det väl blir dags ligger Rhodos återigen högt på listan.

Vet hur det känns

Många av hennes vänner hemma i Djurås har lotter i Postkodlotteriet – och en av dem vann Guldvinsten, bara tre månader tidigare. Nu vet Berit hur det känns.

– Nu när jag också vet hur härligt det är kommer jag aldrig att släppa mina lotter!

Gör gärna vårt självtest och läs om vår syn på spelansvar.

Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen 020‑81 91 00

Spel för dig över 18 år

Lotterilicens beviljad för
Svenska Postkodföreningen
Box 193, 101 23 Stockholm
Org.nr: 802416‑1146
Tel: 08‑509 270 00

Vi stöder Reklam­ombuds­mannen för etisk reklam.

Sper företräder spelbranschen i Sverige

ISO 27001-certifierade