God jul och gott nytt år

Det är ingen hemlighet att 2020 har varit ett annorlunda år som påverkat allt och alla. Men det finns åtminstone en sak som varit sig lik – Postkodlotteriets vinstutdelare har överraskat lyckliga vinnare i hela landet precis som vanligt.

Även om det har varit ett tungt år på många sätt har Rickard, Sandra, Putte, Jesper, Daniel och Kicken många härliga stunder att se tillbaka på. Men vänta nu, vi har ju faktiskt en ny stjärna i gänget också. Sedan i höstas har nämligen populära Magdalena Forsberg redan hunnit sprida massor av glädje.

– Jag känner mig så välkommen i det här gänget och jag längtar redan till den nya säsongen, säger Magdalena.

Det var en gång

2020 började på bästa tänkbara sätt. Men sedan hände det något. Kicken minns tiden innan saker och ting började bli lite konstiga:

– Årets bästa minne hände för länge sedan, alltså i januari och februari när allt var som vanligt och vi fick träffa och krama om alla våra härliga vinnare. Jag har bestämt att det bästa minnet nästa år ska bli betydligt längre. Tankens kraft!

The show must go on

Att dela ut vinster är att få sprida glädje – men det är samtidigt ett hedersuppdrag som måste tas på fullaste allvar. Jesper, Sandra och Daniel ser tillbaka på några härliga stunder:

– Det här året har lärt mig att det verkligen går att hitta nya lösningar på saker, berättar Jesper, även när man trodde att det var omöjligt. Bästa minnet är från en vinstutdelning via Skype. Hon var en vinnare som verkligen visade sina känslor och spontant bröt ut i glädjetårar när hon fick veta hur mycket hon vunnit. Det blev så otroligt mycket känslor, trots att vi pratade via Skype. När jag får uppleva sånt, då finns det inget bättre jobb i världen.

– Året har varit annorlunda, berättar Sandra, men mitt finaste minne av 2020 var ändå när jag fick bege mig ut till färgsprakande höstliga och härliga Ljusterö. Här firade vi utomhus när jag överraskade släktingarna Niklas, Lotta och Ylva med vinster i guldkuvert. Vi kände alla glädje och hopp inför framtiden.

– Mina bästa minnen överhuvudtaget är faktiskt från mitt jobb på Postkodlotteriet, säger Daniel. Det är omöjligt att bara välja ett, men jag har fått glädjen att dela så många skratt med mina kollegor och våra underbara vinnare.

Världen kan bli bättre

En stor del av Postkodlotteriets överskott går till att stötta 61 olika organisationer som kämpar med att göra världen bättre. De är våra hjältar. Rickard minns hur det var när organisationerna skulle får redan på hur mycket pengar de skulle få i år:

– Förutom alla skratt och glädjetårar i Postkodmiljonären, Drömpyramiden och Grannyrorna är Förmånstagarfesten mitt bästa minne från 2020. De här 61 organisationerna fick dela på över en miljard kronor. Nobelpristagarna Denis Mukwege och Nadia Murad höll tal och Chris Kläfford sjöng Imagine. Oförglömlig magi!

2021 – nytt rekord direkt!

Stort tack för det här året som varit. Nu ser vi fram emot tolv nya månader tillsammans med dig. Vi håller såklart tummarna för att du blir en av alla lyckliga vinnare. Och julgröten kommer knappt ha hunnit sjunka undan innan det är dags för den största Grannyran någonsin. Putte förklarar:

– Då har du och dina grannar chansen att bli miljonärer om ert postnummer vinner 257 miljoner kronor. Det vore väl en bra start på det nya året?

Se alla vinster