Daniels blomkålspizza

En vegetarisk pizza som är perfekt för dig som vill ha en glutenfri och lite nyttigare pizzabotten. Både hälsosamt och gott!

Tillagningstid: ca 40 min | Ugnstemperatur: 225º | 3-4 personer


Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1,5 dl potatismjöl
  • Västerbottensost
  • 1 blomkålshuvud

Topping

  • 1 röd paprika
  • 4 champinjoner
  • soltorkade tomater
  • Västerbottensost
  • oregano
  • olivolja
  • salt och peppar
  • vitlök, valfritt

Sidosallad

  • salladsmix
  • körsbärstomater
  • gurka
  • citron

Gör så här: pizza

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Riv blomkålen, cirka 4 dl. Lägg blomkålen i en bunke och blanda i potatismjöl och ägg. Riv i lite Västerbottensost efter eget tycke och smak. Blanda tills det blir en härlig gul deg.
  2. Bred ut degen till en pizzabotten på ett bakplåtspapper. Förgrädda i mitten av ugnen i cirka 8‑10 minuter. Ta ut pizzabotten och låt den svalna på plåten.
  3. Skär champinjoner, soltorkade tomater och paprika, och strössla toppingen över pizzabotten. Riv över Västerbottensost och toppa med oregano. Ringla olivolja över hela pizzan och sätt in den i ugnen. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i cirka 5 minuter.

Gär så här: sidosallad

  1. Ta fram portionsskålar till sidosalladen.
  2. Skär körsbärstomater och gurka. Lägg upp önskad mängd sallad i varje skål och toppa därefter med tomaterna och gurkan och pressa sedan över citronsaft.

Se fler recept