Daniels blomkålspizza
En vegetarisk pizza som är perfekt för dig som vill ha en glutenfri och lite nyttigare pizzabotten. Både hälsosamt och gott!
Tillagningstid: ca 40 min | Ugnstemperatur: 225º | 3-4 personer
Ingredienser
- 2 ägg
- 1,5 dl potatismjöl
- Västerbottensost
- 1 blomkålshuvud
Topping
- 1 röd paprika
- 4 champinjoner
- soltorkade tomater
- Västerbottensost
- oregano
- olivolja
- salt och peppar
- vitlök, valfritt
Sidosallad
- salladsmix
- körsbärstomater
- gurka
- citron
Gör så här: pizza
- Sätt ugnen på 225 grader. Riv blomkålen, cirka 4 dl. Lägg blomkålen i en bunke och blanda i potatismjöl och ägg. Riv i lite Västerbottensost efter eget tycke och smak. Blanda tills det blir en härlig gul deg.
- Bred ut degen till en pizzabotten på ett bakplåtspapper. Förgrädda i mitten av ugnen i cirka 8‑10 minuter. Ta ut pizzabotten och låt den svalna på plåten.
- Skär champinjoner, soltorkade tomater och paprika, och strössla toppingen över pizzabotten. Riv över Västerbottensost och toppa med oregano. Ringla olivolja över hela pizzan och sätt in den i ugnen. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i cirka 5 minuter.
Gär så här: sidosallad
- Ta fram portionsskålar till sidosalladen.
- Skär körsbärstomater och gurka. Lägg upp önskad mängd sallad i varje skål och toppa därefter med tomaterna och gurkan och pressa sedan över citronsaft.