
Daniels blomkålspizza
En vegetarisk pizza som är perfekt för dig som vill ha en glutenfri och lite nyttigare pizzabotten. Både hälsosamt och gott!
Tillagningstid: ca 40 min | Ugnstemperatur: 225º | 3-4 personer
Ingredienser
- 2 ägg
- 1,5 dl potatismjöl
- Västerbottensost
- 1 blomkålshuvud
Topping
- 1 röd paprika
- 4 champinjoner
- Soltorkade tomater
- Västerbottensost
- Oregano
- Olivolja
- Salt och peppar
- Vitlök, valfritt
Sidosallad
- Salladsmix
- Körsbärstomater
- Gurka
- Citron
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225 grader. Riv blomkålen, ca 4 dl. Lägg blomkålen i en bunke och blanda i potatismjöl och ägg. Riv i lite västerbottensost efter eget tycke och smak. Blanda till det blir en härlig gul deg.
2. Bred ut blandningen till en pizzabotten på ett bakplåtspapper. Förgrädda i mitten av ugnen i cirka 8‑10 minuter. Ta ut pizzabotten och låt den svalna på plåten.
3. Skär champinjoner, soltorkade tomater och paprika och strössla toppingen över pizzabotten. Riv över västerbottensost och toppa med oregano. Ringla olivolja över hela pizzan och sätt in den i ugnen. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader ca i 5 minuter.
Sidosallad
1. Ta fram portionsskålar till sidosalladen.
2. Skär körsbärstomater och gurka. Lägg i önskad mängd sallad i varje skål och toppa därefter med tomaterna och gurkan och pressa sedan över citronsaft.