Magdalenas smoothie bowl
Smoothie bowl passar både som frukost, mellanmål eller kvällsmål. Servera den i skål och toppa med Magdalenas goda granola.
Tillagningstid: 45 min | Ugnstemperatur: 200º | 2 personer
Ingredienser smoothie (2 personer)
- 2 bananer
- 1-2 cm färsk ingefära
- 1 lime (saften)
- 1 dl fryst grönkål
- 1 dl fryst avokado
- lite vatten
- färska bär till topping
Ingredienser granola (25 portioner)
- 10 dl havregryn
- 2-3 dl valnötter
- 2 dl pumpakärnor
- 2 dl solroskärnor
- 5 dl rågflingor
- 2 dl linfrön (hela)
- 1 dl rapsolja
- lite salt efter tycke och smak (cirka 0,5 msk)
- vatten (ett stort dricksglas)
- 1-2 dl kokosflakes
- 1-2 dl russin
Gör så här: granola
- Slå på ugnen på 225 grader.
- Hacka valnötterna. Blanda alla torra ingredienser utom kokosflakes och russin direkt på en plåt med höga kanter.
- Ringla över rapsolja samt slå i ett stort glas vatten. Strö till sist över lite salt. Knåda ihop allting så att det bildas små ”klumpar”. Sätt in i ugnen och rosta tills granolan börjat få färg, cirka 30 min. Rör om då och då. Ta ut plåten och låt svalna. Addera sedan russin och kokosflakes.
Gör så här: smoothie
- Hacka ingefäran. Lägg alla ingredienser i mixern och mixa till en slät och bra konsistens.
- Servera i en skål.
- Strö på din granola och toppa med lite bär.