Magdalenas smoothie bowl

Smoothie bowl passar både som frukost, mellanmål eller kvällsmål. Servera den i skål och toppa med Magdalenas goda granola.

Tillagningstid: 45 min | Ugnstemperatur: 200º | 2 personer


Ingredienser smoothie (2 personer)

  • 2 bananer
  • 1-2 cm färsk ingefära
  • 1 lime (saften)
  • 1 dl fryst grönkål
  • 1 dl fryst avokado
  • lite vatten
  • färska bär till topping

Ingredienser granola (25 portioner)

  • 10 dl havregryn
  • 2-3 dl valnötter
  • 2 dl pumpakärnor
  • 2 dl solroskärnor
  • 5 dl rågflingor
  • 2 dl linfrön (hela)
  • 1 dl rapsolja
  • lite salt efter tycke och smak (cirka 0,5 msk)
  • vatten (ett stort dricksglas)
  • 1-2 dl kokosflakes
  • 1-2 dl russin

Gör så här: granola

  1. Slå på ugnen på 225 grader.
  2. Hacka valnötterna. Blanda alla torra ingredienser utom kokosflakes och russin direkt på en plåt med höga kanter.
  3. Ringla över rapsolja samt slå i ett stort glas vatten. Strö till sist över lite salt. Knåda ihop allting så att det bildas små ”klumpar”. Sätt in i ugnen och rosta tills granolan börjat få färg, cirka 30 min. Rör om då och då. Ta ut plåten och låt svalna. Addera sedan russin och kokosflakes.

Gör så här: smoothie

  1. Hacka ingefäran. Lägg alla ingredienser i mixern och mixa till en slät och bra konsistens.
  2. Servera i en skål.
  3. Strö på din granola och toppa med lite bär.

Se fler recept