Sandras kantarellpasta
En supergod pastarätt med skogens guld. Om svamplyckan uteblivit går det lika bra att ersätta kantarellerna med champinjoner.
Tillagningstid: ca 35 min | 4 personer
Ingredienser
- 400 gram pasta (linguine)
- 3 nävar gula kantareller
- 1 gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 2 msk smör
- 250 g grönkål
- 2 dl crème fraiche
- 2 msk grönsaksfond
- 2 dl parmesanost
- 2 dl solrosfrön
- chilirostade sesamfrön
- svartpeppar
- salt
Gör så här
- Koka pastan i lättsaltat vatten i lagom stor kastrull.
- Hacka löken och vitlöken. Stek löken i lite smör.
- Förväll svampen, så den får en krispig yta, genom att steka den direkt i en annan panna utan smör tills vattnet släppt och svampen förlorat lite av sitt omfång. Då klickar du i lite smör och steker svampen så att den blir knaprig, med lite salt och peppar.
- När kantarellerna är klara, lägg över dem på en tallrik och riv av bitar av grönkål i lagom stora delar och stek dem i pannan. När de är genomstekta, blanda i svampen och löken så att de får ta del av varandras smaker. Sist blandar du i crème fraiche, solrosfrön samt grönsaksfonden och rör om lite grann.
- Blanda sedan ner pastan i svampsåsen i stekpannan. Det blir extra krämigt om du tar med lite av pastavattnet.
- Lägg upp på tallrikar och toppa med parmesan och chilirostade sesamfrön.