Sandras kantarellpasta

En supergod pastarätt med skogens guld. Om svamplyckan uteblivit går det lika bra att ersätta kantarellerna med champinjoner.

Tillagningstid: ca 35 min | 4 personer


Ingredienser

  • 400 gram pasta (linguine)
  • 3 nävar gula kantareller
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk smör
  • 250 g grönkål
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk grönsaksfond
  • 2 dl parmesanost
  • 2 dl solrosfrön
  • chilirostade sesamfrön
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Koka pastan i lättsaltat vatten i lagom stor kastrull.
  2. Hacka löken och vitlöken. Stek löken i lite smör.
  3. Förväll svampen, så den får en krispig yta, genom att steka den direkt i en annan panna utan smör tills vattnet släppt och svampen förlorat lite av sitt omfång. Då klickar du i lite smör och steker svampen så att den blir knaprig, med lite salt och peppar.
  4. När kantarellerna är klara, lägg över dem på en tallrik och riv av bitar av grönkål i lagom stora delar och stek dem i pannan. När de är genomstekta, blanda i svampen och löken så att de får ta del av varandras smaker. Sist blandar du i crème fraiche, solrosfrön samt grönsaksfonden och rör om lite grann.
  5. Blanda sedan ner pastan i svampsåsen i stekpannan. Det blir extra krämigt om du tar med lite av pastavattnet.
  6. Lägg upp på tallrikar och toppa med parmesan och chilirostade sesamfrön.

Se fler recept