Organisation

Håll Sverige Rent

Håll Sverige Rent och Hand in Hand tog emot 22,9 miljoner kronor till projektet Waves of change.

Om projektet

I Indien produceras minst 26 000 ton plastavfall varje dag, varav hälften dumpas i naturen. I Kenya hanteras en knapp femtedel av allt avfall som produceras, resten dumpas på gator och i havet. Fattigdom och plastnedskräpning påverkar varandra i en negativ spiral, då plasten tar sin väg mot havet genom några av världens fattigaste länder.

Utdelning från Postkodlotteriet

Håll Sverige Rent är förmånstagare till Postkodlotteriet sedan 2014.

Mottaget: 22 900 000 kr

Partnerorganisation: Hand in Hand

Genom drömprojektet Waves of change vill Håll Sverige Rent och Hand in Hand göra en kraftsamling mot nedskräpning av hav och kuster i Indien och Kenya samt bekämpa fattigdom i dessa kustområden. Man kommer att arbeta med att minska plastnedskräpning i hav och på land genom förebyggande insatser och förbättrade plast- och avfallshanteringsprocesser, vilket i sin tur kommer skapa arbetstillfällen.

Genom främjandet av en cirkulär ekonomi med fokus på plast ska projektet skapa gröna och lönsamma småföretag. Det kommer att ge förutsättningar för tusentals kustboende i Kenya och Indien att skapa sig en hållbar försörjning tillsammans med fiskare, bönder och andra kustboende.

Vi använder cookies. Läs mer