BRIS

Bris är en av 61 ideella organisationer som delar på överskottet från Postkodlotteriet. Pengarna använder Bris bland annat till att lyssna på de barn som behöver prata med någon. 

Förmånstagare sedan 2007

Utdelning 2024:
10 000 000 kr

Utdelning totalt:
224 034 511 kr

Varav drömprojekt:
5 325 000 kr

Ikon som föreställer en TV

Tack från BRIS

BRIS berättar själva om hur de kan göra världen bättre – tack vare din lott. Se filmen.

När barn hör av sig till Bris berättar de om allt från ensamhet till våld och övergrepp i samtalen till stödlinjen, som håller öppet dygnet runt.

Kan din Postkodlott ge hopp till barn som far illa?

Bris jobbar för att förbättra barns liv och stärka deras rättigheter, och är Sveriges nationella stödlinje för barn och unga. Till Bris kan alla under 18 år alltid höra av sig för att prata, chatta eller mejla med en kurator. Stödlinjen har öppet dygnet runt och bemannas av professionella kuratorer.

När barn hör av sig berättar de om allt från ensamhet till våld och övergrepp. Om stressen över skolan och oro inför framtiden. Om föräldrar som dricker och slåss, om känslan av att inte orka mer.

När barn berättar finns det hopp.

För många barn som hör av sig är det första gången de vågar dela med sig av det jobbiga och formulera upplevelserna i ord. Även om samtalen kan vara svåra innebär de ofta en vändpunkt. För när barn berättar finns det hopp. Det är där förändringen börjar, när tyngden av en hemlighet lättar och någon i andra änden säger ”Du är okej, du är inte ensam.”

Alla barn har rätt att få berätta. Och alla barn har rätt att bli lyssnade på. Därför finns Bris där, dag som natt, för att inget barn ska behöva bära på det tunga och svåra alldeles själv.

Vill du också bidra?

Gå med i Postkodlotteriet

Tack vare pengarna från Postkodlotteriet kan vi på Bris ge stöd till barn som befinner sig i utsatta situationer dygnet runt och påverka samhället för att tillgodose barnens rättigheter. 

 

Magnus Jägerskog

Generalsekreterare, BRIS

Vill du veta mer om BRIS?

Besök BRIS webbplats