Organisation

Clowner Utan Gränser

Clowner utan Gränser finns till för de mest utsatta barnen i världen. De reser runt och uppträder för barn i katastrofområden, i krig, i flyktingläger, i red light districts, och byter ut deras oro mot glädje för en stund. Det ger barnen kraft att orka vidare.

Därför stöttas Clowner Utan Gränser av Postkod­lotteriet

Postkodlotteriets övertygelse är att världen blir bättre med starka ideella organisationer.

Det var anledningen till att lotteriet startade en gång i tiden. Hela överskottet går till 60 ideella organisationer som kämpar för människa, djur och natur.

Alla som har en Postkodlott bidrar tillsammans med runt en miljard kronor varje år.

Om Clowner Utan Gränser

Medan andra organisationer räddar liv, fyller Clowner utan Gränser det räddade livet med mening. Skratt, hopp och drömmar är livsviktigt för att bryta destruktiva våldsspiraler och ge människor som befinner sig i extrem utsatthet, kraft att orka fortsätta kämpa och tro på en bättre framtid.

Arbetar bland enormt utsatta barn

Sedan 1996 har Clowner utan Gränser Sverige mött omkring två miljoner barn runt om i världen. Barn som upplevt saker som inget barn ska behöva uppleva.

Clowner utan Gränser arbetar i länder drabbade av krig, konflikter och naturkatastrofer, med barn som lever på gatan, i red light districts, i fattigdom, på flykt och i en enorm utsatthet. Dessa barn har blivit bestulna på sin barndom och många har förlorat både sitt skratt och sitt hopp. För dem finns Clowner utan Gränser.

Utdelning från Postkodlotteriet

Clowner Utan Gränser är förmånstagare till Postkodlotteriet sedan 2020.

Motar bort oro, fyller på med glädje

Artisterna är professionella clowner, musiker, skådespelare, magiker och cirkusartister som turnerar till världens värst drabbade platser. Genom föreställningar, workshops och lekaktiviteter påminner de barnen om att de är viktigast i världen och byter ut tankar på våld och oro mot nya glada minnen.

Gör gärna vårt självtest och läs om vår syn på spelansvar.

Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen 020‑81 91 00

Spel för dig över 18 år

Lotterilicens beviljad för
Svenska Postkodföreningen
Box 193, 101 23 Stockholm
Org.nr: 802416‑1146
Tel: 08‑509 270 00

Vi stöder Reklam­ombuds­mannen för etisk reklam.

Sper företräder spelbranschen i Sverige

ISO 27001-certifierade