Organisation

Clowner Utan Gränser

Clowner utan Gränser finns till för de mest utsatta barnen i världen. De reser runt och uppträder för barn i katastrofområden, i krig, i flyktingläger, i red light districts, och byter ut deras oro mot glädje för en stund. Det ger barnen kraft att orka vidare.

Om Clowner Utan Gränser

Medan andra organisationer räddar liv, fyller Clowner utan Gränser det räddade livet med mening. Skratt, hopp och drömmar är livsviktigt för att bryta destruktiva våldsspiraler och ge människor som befinner sig i extrem utsatthet, kraft att orka fortsätta kämpa och tro på en bättre framtid.

Arbetar bland enormt utsatta barn

Sedan 1996 har Clowner utan Gränser Sverige mött omkring två miljoner barn runt om i världen. Barn som upplevt saker som inget barn ska behöva uppleva.

Clowner utan Gränser arbetar i länder drabbade av krig, konflikter och naturkatastrofer, med barn som lever på gatan, i red light districts, i fattigdom, på flykt och i en enorm utsatthet. Dessa barn har blivit bestulna på sin barndom och många har förlorat både sitt skratt och sitt hopp. För dem finns Clowner utan Gränser.

Utdelning från Postkodlotteriet

Clowner Utan Gränser är förmånstagare till Postkodlotteriet sedan 2020.

Motar bort oro, fyller på med glädje

Artisterna är professionella clowner, musiker, skådespelare, magiker och cirkusartister som turnerar till världens värst drabbade platser. Genom föreställningar, workshops och lekaktiviteter påminner de barnen om att de är viktigast i världen och byter ut tankar på våld och oro mot nya glada minnen.

Louise Frisk, generalsekreterare för Clowner utan Gränser:

– Under mina tio år i organisationen har jag följt med på många turnéer och sett vår verksamhet med egna ögon. Varje gång slås jag över hur lika dessa stunder är, oavsett om vi är i ett flyktingläger i Nigeria med barn som flytt undan terrorgruppen Boko Haram, i en workshop för flickor i Libanon, på gränsen mellan Myanmar och Bangladesh med den förföljda rohingya-minoriteten eller på ett asylboende i Sverige. Oavsett var, är det slående hur lite det krävs för att mota bort oro och rädslor och fylla en plats med glädje. Och hur oerhört viktiga de stunderna är för att fylla på styrka för att orka. För såväl barn som vuxna. Det krävs så lite för att fylla en plats med hopp. Därför är varenda krona Clowner utan Gränser får av Postkodlotteriet så viktig, de förändrar på riktigt barn i utsatthets liv och ger dem en hoppfullare framtid.

Gör gärna vårt självtest och läs om vår syn på spelansvar.

Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen 020‑81 91 00

Spel för dig över 18 år

Lotterilicens beviljad för
Svenska Postkodföreningen
Box 193, 101 23 Stockholm
Org.nr: 802416‑1146
Tel: 08‑509 270 00

Vi stöder Reklam­ombuds­mannen för etisk reklam.

Sper företräder spelbranschen i Sverige

ISO 27001-certifierade

Vi använder cookies. Läs mer