Friends

Friends är en av 61 ideella organisationer som delar på överskottet från Postkodlotteriet. Pengarna använder Friends till arbetet med att förebygga mobbning bland barn och unga.

Förmånstagare sedan 2009

Utdelning 2024:
7 000 000 kr

Utdelning totalt:
134 662 568 kr

Varav drömprojekt:
34 930 000 kr

Ikon som föreställer en TV

Tack från Friends

Friends berättar själva om hur de kan göra världen bättre – tack vare din lott. Se filmen.

Tre barn i varje klass är utsatta för mobbning. De barnen har sämre självkänsla, mindre livsglädje och mer ångest. Friends arbetar för att inget barn ska utsättas för mobbning.

Kan din Postkodlott förebygga mobbning bland barn?

Ensamhet och utsatthet bland barn och unga ökar. Minst tre barn i varje klass är utsatta för mobbning. De barnen har sämre självkänsla, mindre livsglädje och mer ångest. En klass med en positiv atmosfär och trygga relationer skyddar mot mobbning. Det hjälper Friends skolor med runt om i hela Sverige.  

Agera alltid mot mobbning

Alla kan göra någonting för att minska mobbning, men många vet inte vad. Därför har Friends, med stöd av Postkodlotteriet och alla som har en Postkodlott, skapat en kunskapsbank. Här kan föräldrar, barn och unga, skolpersonal och idrottsledare hitta sätt att bidra till en värld där inget barn är utsatt för mobbning. Genom enkla handlingar eller systematiskt trygghetsarbete. Det som passar dig bäst!

En röst gör skillnad

Friends grundades av 19-åriga Sara, efter att hon själv varit utsatt för mobbning. För henne räckte en enda persons “Hej!” för att börja bryta isoleringen. Över 25 år har gått sedan dess och Friends fortsätter att jobba utifrån att en röst gör skillnad. Genom stöd och verktyg för både vuxna och barn skapar Friends tryggare skol- och idrottsmiljöer där alla barn får möjlighet att vara sig själva.

Friends arbetar för att barn och unga ska kunna stå upp för sig själva och för varandra. I det arbetet behöver vi att vuxna i barns närhet går från ord till handling. Tillsammans kan vi stoppa mobbning.

Vill du också bidra?

Gå med i Postkodlotteriet

Tack vare stödet från Postkodlotteriet kan Friends stärka vuxna inom skolan och idrotten i arbetet mot mobbning. Vi gör det tillsammans med experterna, barn och unga själva. 

 

Maja Frankel

Generalsekreterare, Friends

Vill du veta mer om Friends?

Besök Friends webbplats