Fryshuset

Fryshuset är en av 61 ideella organisationer som delar på överskottet från Postkodlotteriet. Pengarna använder Fryshuset bland annat till att skapa positiva sammanhang för barn och unga.

Förmånstagare sedan 2013

Utdelning 2024:
18 000 000 kr

Utdelning totalt:
242 500 000 kr

Varav drömprojekt:
61 500 000 kr

Ikon som föreställer en TV

Tack från Fryshuset

Fryshuset berättar själva om hur de kan göra världen bättre – tack vare din lott. Se filmen.

Ett passionerat intresse kan vara en stark drivkraft och bidra till glädje, gemenskap och bättre självkänsla.

Kan din Postkodlott få fler unga att känna framtidshopp?

Fryshuset är en politiskt och religiöst obunden organisation för unga. De arbetar och bygger relationer med unga och skapar tillsammans med dem mötesplatser och verksamheter där unga syns, hörs och räknas. Fryshuset arbetar för att samhället ska ta ungas åsikter och idéer på allvar eftersom de är övertygade om att det bidrar till ett kreativt och lösningsinriktat samhällsklimat där man vågar tänka nytt och hitta nya lösningar.

Passionerade intressen bör man ta tillvara

På Fryshuset vet man att ungas passionerade intressen bör tas tillvara, då de ofta är en nyckel till social utveckling och fungerar som ett skydd mot destruktiva livsval. Ett passionerat intresse kan vara en stark drivkraft och bidra till glädje, gemenskap och bättre självkänsla.

Strävan efter att unga ska känna hopp

Att skapa positiva och inkluderande sammanhang är en del i Fryshusets arbete för att unga ska känna tillit och hopp inför framtiden. Organisationen driver ett 60-tal olika verksamheter där unga har möjlighet att utöva sina passioner, skapa och delta i ungdomsdrivna aktiviteter, utbildningar och arbete.

Vill du också bidra?

Gå med i Postkodlotteriet

Ett stort tack till Postkodlotteriet och till er som är med i lotteriet. Ni gör att vi kan förbli relevanta för unga och skapa nya möjligheter och förutsättningar. Ni betyder jättemycket för oss.

 

Johan Oljeqvist

VD, Fryshuset

Vill du veta mer om Fryshuset?

Besök Fryshusets webbplats