Human Rights Watch

Human Rights Watch är en av 61 ideella organisationer som delar på överskottet från Postkodlotteriet. Pengarna använder Human Rights Watch bland annat till att avslöja brott mot mänskliga rättigheter och få dem att upphöra.

Förmånstagare sedan 2016

Utdelning 2024:
5 000 000 kr

Utdelning totalt:
51 500 000 kr

Varav drömprojekt:
11 000 000 kr

Ikon som föreställer en TV

Tack från Human Rights Watch

Human Rights Watch berättar själva om hur de kan göra världen bättre – tack vare din lott. Se filmen.

Med ny teknologi kan Human Rights Watch avslöja fruktansvärda övergrepp i de delar av världen som de annars inte har åtkomst till.

Kan din Postkodlott avslöja ett fasansfullt övergrepp?

Runt om i världen sker fruktansvärda kränkningar mot mänskliga rättigheter. Human Rights Watch arbetar varje dag för att skydda de mest utsatta, avslöja övergrepp och ställa de ansvariga till svars. Tack vare stödet från Postkodlotteriet kan Human Rights Watch ta hjälp av ny teknologi, som satellitbilder, mobilfilmer och andra öppna källor för att avslöja krigsbrott och liknande övergrepp till exempel i Ukraina.

Ger en objektiv bild av krigsbrott och övergrepp

När Human Rights Watch finns på plats i krigsdrabbade områden kan de ge en objektiv bild av krigsbrott och övergrepp mot civila. Opartisk och pålitlig information är viktigare nu än någonsin. Genom att avslöja krigsbrott i realtid kan Human Rights Watch bemöta desinformation, höja det politiska priset för framtida övergrepp och lägga en grund för ansvarsutkrävande och rättvisa.

Försvarar mänskliga rättigheter i över 100 länder

Ukraina är tyvärr inte unikt. Det finns många platser i världen där förtyck och övergrepp pågår och där regeringar har stängt dörrarna för omvärlden. Human Rights Watch arbetar för att avslöja övergrepp och försvara mänskliga rättigheter i över 100 länder världen över.

Vill du också bidra?

Gå med i Postkodlotteriet

Ett varmt tack från oss på Human Rights Watch till alla er som är med i Postkodlotteriet för det stöd som vi får.

 

Måns Molander

Nordic Director, Human Rights Watch

Vill du veta mer om Human Rights Watch?

Besök Human Rights Watchs webbplats