Naturskyddsföreningen

Naturskyddsföreningen är en av 61 ideella organisationer som delar på överskottet från Postkodlotteriet. Pengarna använder Naturskyddsföreningen till att stå upp för natur och miljö.

Förmånstagare sedan 2010

Utdelning 2024:
16 000 000 kr

Utdelning totalt:
237 808 691 kr

Varav drömprojekt:
41 907 825 kr

Ikon som föreställer en TV

Tack från Naturskyddsföreningen

Naturskyddsföreningen berättar själva om hur de kan göra världen bättre – tack vare din lott. Se filmen.

Naturskyddsföreningen arbetar för att skydda naturen, i Sverige och på hela jorden.

Kan din Postkodlott bidra till naturens försvar?

Naturskyddsföreningen är Sveriges största miljöorganisation med över 200 000 medlemmar och en levande folkrörelse med ideellt aktiva i hela landet. De viktigaste arbetsområdena är klimat, skog, jordbruk, miljögifter, vatten, hav och hållbar konsumtion.

Hur går arbetet till?

De som jobbar för föreningen sprider kunskap, slår larm, driver kampanjer, skriver rapporter, ger konsumentråd, bildar opinion och samarbetar med miljöorganisationer i hela världen.

Vad har åstadkommits?

Mycket har gjorts sedan Naturskyddsföreningen startade 1909, bland annat har föreningen varit med och räddat pilgrimsfalken, skapat naturreservat och påverkat viktiga politiska beslut, till exempel inom klimatområdet. Som en del av den globala miljörörelsen är Naturskyddsföreningen dessutom med och bidrar till att stärka frågor om hållbar utveckling i världen.

Gör skillnad lokalt, regionalt och globalt

Med medlemmar över hela landet, lokal förankring i nästan varje kommun och många engagerade människor gör Naturskyddsföreningen verklig skillnad för naturen och miljön lokalt, regionalt och globalt.

Vill du också bidra?

Gå med i Postkodlotteriet

Tack vare stödet från Postkodlotteriet kan Naturskyddsföreningen fortsätta stå upp för levande skogar, kvittrande fåglar, surrande bin och friska sjöar.

Karin Lexén

Generalsekreterare, Naturskyddsföreningen

Vill du veta mer om Naturskyddsföreningen?

Besök Naturskyddsföreningens webbplats