Reumatikerförbundet

Reumatikerförbundet är en av 61 ideella organisationer som delar på överskottet från Postkodlotteriet. Pengarna använder Reumatikerförbundet till att finansiera viktig forskning för ett bättre liv, varje dag, för alla med reumatisk sjukdom.

Förmånstagare sedan 2009

Utdelning 2024:
7 000 000 kr

Utdelning totalt:
104 410 514 kr

Varav drömprojekt:
2 400 000 kr

Ikon som föreställer en TV

Tack från Reumatikerförbundet

Reumatikerförbundet berättar själva om hur de kan göra världen bättre – tack vare din lott. Se filmen.

– Det svåraste med att leva med smärta är att det inte syns utanpå, Nicole Falciani, programledare och influenser.

Kan din Postkodlott göra vården bättre för reumatiker?

Över en miljon svenskar lever med reumatisk sjukdom. Nicole är en av dem. Redan som sexåring blev hon sjuk och hon åkte in och ut på sjukhus under flera år. Ingen förstod vad det var. Först när hon var tolv år fick hon sin diagnos, barnreumatism. Ett nytt liv med sjukdomen började. Idag har hon tagit över 200 kortisonsprutor, testat tio olika mediciner och opererats flera gånger. 

– Idag gör mina mediciner att jag kan leva ett bra liv. Det är jag tacksam över, varje dag. Men det behövs mer forskning för att ingen ska behöva uppleva det jag upplevt, säger Nicole.

Reumatism är en osynlig folksjukdom

Reumatism är en folksjukdom där smärtan är osynlig, ingen ser att du är sjuk. Många lider också av obotlig trötthet och ett liv som begränsas när deras leder, muskler, skelett, blodkärl och inre organ angrips. Det är inte bara vuxna som drabbas, 200–300 barn och ungdomar insjuknar varje år, i en kronisk sjukdom de får leva med resten av livet. Så kan det inte fortsätta.

Forskning och social verksamhet

Tack vare Postkodlotteriets stöd kan Reumatikerförbundet både arbeta med att finansiera banbrytande forskning och att öka förståelsen för reumatisk sjukdom. Med sina 172 lokalföreningar och digital närvaro bygger förbundet, varje dag, en gemenskap som förstår, stöttar och delar med sig. Det betyder mycket för många. Tack för att du bidrar till det när du köper en lott.

Vill du också bidra?

Gå med i Postkodlotteriet

Jag vill säga ett stort tack till alla Postkodlotteriets lottköpare för att ni bidrar till banbrytande forskning och stödjer Reumatikerförbundets verksamhet och alla våra föreningar runt om i hela landet. Tusen tack, ni är bäst!

Stina Nordström

Generalsekreterare, Reumatikerförbundet

Vill du veta mer om Reumatikerförbundet?

Besök Reumatikerförbundets webbplats