SOS Barnbyar Sverige

SOS Barnbyar är en av 61 ideella organisationer som delar på överskottet från Postkodlotteriet. Pengarna använder SOS Barnbyar i sitt outtröttliga arbete för att inget barn ska växa upp ensamt.

Förmånstagare sedan 2008

Utdelning 2024:
21 000 000 kr

Utdelning totalt:
378 619 342 kr

Varav drömprojekt:
39 515 000 kr

Ikon som föreställer en TV

Tack från SOS Barnbyar Sverige

SOS Barnbyar Sverige berättar själva om hur de kan göra världen bättre – tack vare din lott. Se filmen.

SOS Barnbyar arbetar för fler barns rätt till en trygg uppväxt genom hela barndomen.

Kan din Postkodlott hjälpa ett barn bli sitt starkaste jag?

Barn behöver någon som verkligen ser dem – någon som står vid deras sida oavsett vad som händer. Men idag växer 1 av 10 barn upp utan sin familj, övergivna och försummade eller tvingade att leva under svåra förhållanden. Och utan det stöd de behöver för att kunna förbereda sig för framtiden.

Ond cirkel upprepar sig. Generation efter generation.

Effekterna av detta blir ofta livslånga och skapar en ond cirkel som upprepar sig i generation efter generation. Det händer varje dag, i varje land och i varje stad, trots att vi inte alltid ser det. Barn kan vara enormt uthålliga under sådana omständigheter – för de har inte något val. Men SOS Barnbyar ser de här barnen, och arbetar varje dag för dem och deras framtid.

Långsiktigt stöd som gör skillnad

SOS Barnbyar finns i närmare 140 länder och har i över 70 år arbetat för alla barns rätt till en trygg uppväxt. De står upp för barn och ungas rättigheter och jobbar brett och förebyggande för att barn som lever i utsatthet ska kunna stanna hos sina familjer. De stöttar föräldrar så att de ska ha möjlighet att kunna finnas där för och ta hand om sina barn. Och i de fall då barnen av olika anledningar inte kan bo kvar hos sina familjer, får de ett tryggt hem och en familj hos SOS Barnbyar.

Vill du också bidra?

Gå med i Postkodlotteriet

Tack vare pengarna från Postkodlotteriet kan vi ge fler barn och unga möjlighet att växa upp med trygga vuxna, i lokalsamhällen som skyddar dem där de kan utvecklas till sina starkaste jag.

Petra Nyberg

t.f. Generalsekreterare och enhetschef Programutveckling , SOS Barnbyar Sverige

Vill du veta mer om SOS Barnbyar Sverige?

Besök SOS Barnbyar Sveriges webbplats