Svenska Seglarförbundet

Svenska Seglarförbundet är en av 61 ideella organisationer som delar på överskottet från Postkodlotteriet. Pengarna använder Seglarförbundet till arbetet för att göra segling tillgängligt för er och att alla som vill ska få möjlighet att segla oavsett förutsättningar.

Förmånstagare sedan 2014

Utdelning 2024:
5 000 000 kr

Utdelning totalt:
53 500 000 kr

Varav drömprojekt:
4 000 000 kr

Ikon som föreställer en TV

Tack från Svenska Seglarförbundet

Svenska Seglarförbundet berättar själva om hur de kan göra världen bättre – tack vare din lott. Se filmen.

Alla som vill ska få uppleva friheten av att forsa fram på havet när det skvätter runt stäven.

Kan din Postkodlott göra segling tillgänglig för alla?

Svenska Seglarförbundet är en av 60 ideella organisationer som delar på överskottet från Postkodlotteriet. Pengarna använder Seglarförbundet till arbetet för att göra segling tillgängligt för fler och att alla som vill ska få möjlighet att segla oavsett förutsättningar.

Stöd till 325 klubbar från norr till söder

Många mår bra av naturupplevelsen och frihetskänslan som man kan uppleva på eller vid vatten och Seglarförbundet arbetar för att fler ska få tillgång till den upplevelsen och att alla som vill ska få lära sig segla oavsett ålder, kön, funktionsnedsättning eller tidigare erfarenhet. Seglarförbundet ger stöd till sina 325 klubbar runt om i landet till bland annat anläggningar, ledarutbildning och anpassningar av båtar. Det ska bidra till att det finns utrustning att låna i föreningarna och att man kan komma ut och segla utan att äga en båt.

Att styra båten själv kan ge växande självförtroende

Tillsammans med alla medlemmar i klubbarna arbetar man mot målet att verksamheten ska vara inkluderande för alla. Att barn, ungdomar och vuxna ska få möjlighet att utvecklas var och en efter sina förutsättningar. Alla som vill ska få uppleva friheten av att forsa fram på havet när det skvätter runt stäven. Att känna hur självförtroendet växer när man klarar av att styra båten själv ute på sjön. Det är i alla klubbar från Luleå i norr till Ystad i söder där allt händer. Där finns idag 100 000 medlemmar och Svenska Seglarförbundet ser till att dörren dit står öppen.

Vill du också bidra?

Gå med i Postkodlotteriet

Tack alla lottköpare för ert fantastiska stöd! Det hjälper oss att komma närmare och närmare visionen att göra segling tillgänglig för alla.

Marie Björling Duell

Förbundsdirektör, Svenska Seglarförbundet

Vill du veta mer om Svenska Seglarförbundet?

Besök Svenska Seglarförbundets webbplats