Organisation

Svenska Seglarförbundet

I Svenska Seglarförbundets licensierade seglarskola får årligen 10 000 barn, ungdomar och vuxna lära sig segla. Tillsammans med drygt 300 föreningar och 100 000 medlemmar arbetar Seglarförbundet mot visionen Segling tillgänglig för alla.

Därför stöttas Svenska Seglarförbundet av Postkod­lotteriet

Postkodlotteriets övertygelse är att världen blir bättre med starka ideella organisationer.

Det var anledningen till att lotteriet startade en gång i tiden. Hela överskottet går till 60 ideella organisationer som kämpar för människa, djur och natur.

Alla som har en Postkodlott bidrar tillsammans med runt en miljard kronor varje år.

Om Svenska Seglarförbundet

Segling för alla

Svenska Seglarförbundet finns för att hjälpa och stödja sina föreningar och deras verksamhet samt att utveckla idrotten segling i linje med Riksidrottsförbundet verksamhetsidé. Förbundet arbetar med att underlätta rekrytering och för att skapa nya ”påfarter” för alla åldrar oavsett förutsättningar och förkunskaper. Men lika viktigt är det att sänka trösklar, förenkla och förbättra för alla dem som redan finns i verksamheten. Tillgängligheten lägger grunden för framgång både som elit- och breddidrott.

Utdelning från Postkodlotteriet

Svenska Seglarförbundet är förmånstagare till Postkodlotteriet sedan 2014.

– Det stöd som Svenska Seglarförbundet fått från Postkodlotteriet har betytt enormt mycket för svensk segling. Dels i vårt arbete med att utveckla ett livslångt intresse för segling, men också för att göra vår idrott tillgänglig för alla. Det handlar om att ge barn, ungdomar och vuxna möjlighet till en trygg start och inspirera till segling hela livet. Det har vi kunnat möjliggöra genom extra satsningar på vår prova-på-verksamhet, våra certifierade SSF Seglarskolor, vårt klubbstöd samt verksamheter som erbjuder parasegling samt integrationssegling. Med hjälp av stödet har vi verkligen kunnat ta kliv mot vår vision ”Segling tillgänglig för alla”, säger Marie Björling Duell, förbundsdirektör/sportchef på Svenska Seglarförbundet.

Gör gärna vårt självtest och läs om vår syn på spelansvar.

Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen 020‑81 91 00

Spel för dig över 18 år

Lotterilicens beviljad för
Svenska Postkodföreningen
Box 193, 101 23 Stockholm
Org.nr: 802416‑1146
Tel: 08‑509 270 00

Vi stöder Reklam­ombuds­mannen för etisk reklam.

Sper företräder spelbranschen i Sverige

ISO 27001-certifierade