Svenska Skidförbundet

Svenska Skidförbundet är en av 61 ideella organisationer som delar på överskottet från Postkodlotteriet. Pengarna använder Svenska Skidförbundet bland annat till satsningar för att få fler barn att upptäcka glädjen och nyttan med att röra på sig oftare.

Förmånstagare sedan 2014

Utdelning 2024:
15 000 000 kr

Utdelning totalt:
147 900 000 kr

Varav drömprojekt:
13 000 000 kr

Ikon som föreställer en TV

Tack från Svenska Skidförbundet

Svenska Skidförbundet berättar själva om hur de kan göra världen bättre – tack vare din lott. Se filmen.

Sebastian tillsammans med Alla på snö-ledaren Daniel Bäck-Nirs.

Kan din Postkodlott får fler barn att upptäcka glädjen med en mer aktiv livsstil?

Sebastian, på bilden ovan, är elev på Norrsätraskolan, en anpassad grundskola i Sandviken. Sebastian älskar snö och vill gärna åka skidor – precis som andra skolbarn. När skolan bjöds in till Svenska Skidförbundets satsning Alla på snö kunde Sebastian nästan inte vänta på att dagen skulle komma. Det var lite nervöst eftersom han inte visste hur han skulle klara det. Men på plats på Kungsberget fanns specialutbildade Alla på snö-ledare som tog hand om Sebastian och hans klasskompisar på bästa sätt.

Alla på snö gör skillnad – på riktigt

Sebastians klasskompis Asieh berättar:

– Det var fantastiskt! Jag kom över min rädsla att åka. Det som var svårast var att åka i liften. Det behöver jag träna på.

Kompisen Maher var lika glad:

– Jag fick åka slalom fast jag nästan inte ser något. Jag känner mig stolt! Kommentarer som dessa är det bästa betyget på att Alla på snö verkligen gör skillnad.

– Den här dagen kommer finnas kvar länge i barnens minne. Det är så fantastiskt härligt att se hur mycket glädjen och lusten betyder för barnen. Det här gör vi mer än gärna om! säger Bosse Hedström, lärare på Norrsätraskolan.

Satsning för en mer aktiv och hälsosammare framtid

Alla på snö 2008 startade som ett pilotprojekt i Norrköping. 15 år senare har det utvecklats till en långsiktig, rikstäckande satsning. För att stödja barnen under dagen utbildas gymnasieelever i deltagande kommuner till Alla på snö-ledare. Konceptet är unikt eftersom utbildningen finns med i skolans läroplan. Tack vare Alla på snö får över 30 000 barn och gymnasieungdomar i hela Sverige kostnadsfritt testa olika aktiviteter på snö – varje år. Alla på snö är bara ett exempel på Svenska Skidförbundets många satsningar för att få fler barn och ungdomar att upptäcka glädjen, och fördelarna, med en aktiv livsstil.

Vill du också bidra?

Gå med i Postkodlotteriet

Tack vare pengarna från Postkodlotteriet kan vi inspirera fler barn och unga till en mer aktiv och därmed hälsosam livsstil, så att de tillsammans med andra utvecklas till trygga och ansvarfulla individer – som gör världen bättre.

Pernilla Bonde

Generalsekreterare, Svenska Skidförbundet

Vill du veta mer om Svenska Skidförbundet?

Besök Svenska Skidförbundets webbplats