Sveriges Stadsmissioner

Sveriges Stadsmissioner är en av 61 ideella organisationer som delar på överskottet från Postkodlotteriet. Pengarna använder Stadsmissionen till att hjälpa människor i utsatthet och bidra till ett mänskligare samhälle.

Förmånstagare sedan 2008

Utdelning 2024:
24 000 000 kr

Utdelning totalt:
419 816 833 kr

Varav drömprojekt:
75 660 325 kr

Ikon som föreställer en TV

Tack från Sveriges Stadsmissioner

Sveriges Stadsmissioner berättar själva om hur de kan göra världen bättre – tack vare din lott. Se filmen.

Sveriges Stadsmissioner arbetar för ett mänskligare samhälle och hjälper människor som har det tufft ekonomiskt och socialt.

Kan din Postkodlott göra samhället mer mänskligt?

Stadsmissionen hjälper människor till social och ekonomisk trygghet. Visionen är ett mänskligare samhälle för alla. Till exempel att alla ska ha råd att äta sig mätta.

Ändå ökar matfattigdomen idag, mycket på grund av inflationen. Därför stöttar Stadsmissionen med utdelning av matkassar och erbjuder billiga måltider på sina öppna mötesplatser.

Stadsmissionen menar också att alla människor har rätt till en levnadsstandard som är tillräcklig för familjens välbefinnande. Trots det har många föräldrar inte råd med saker som andra tar för givet: glasögon, stövlar när det regnar eller cykel för att ta sig till skolan.

Stadsmissionen ger i vissa fall också ekonomiska bidrag, i andra fall kläder och saker för att klara vardagen. Dessutom erbjuds samtal, vägledning till offentligt stöd och ekonomisk rådgivning.

Hemlöshet som beror på fattigdom ökar. Stadsmissionen gör skillnad

Idag ökar även hemlöshet som beror på fattigdom. Vanliga människor får inte tag i en lägenhet som de har råd med. Stadsmissionen vägleder på en svårtillgänglig hyresmarknad och kan i vissa fall förmedla sociala lägenheter. Stöd ges för att klara sitt boende, bland annat genom modellen Bostad Först.

Vill du också bidra?

Gå med i Postkodlotteriet

Tack vare Postkodlotteriets stöd kan Stadsmissionen på ett innovativt sätt hjälpa människor i utsatthet och göra mer för fler, nu när fattigdomen ökar.

Jonas Wihlstrand

Generalsekreterare, Sveriges Stadsmissioner

Vill du veta mer om Sveriges Stadsmissioner?

Besök Sveriges Stadsmissioners webbplats