Organisation

UNICEF Sverige

UNICEF är FN:s barnfond och har FN:s uppdrag att kämpa för alla barns rätt att få överleva, utvecklas och växa upp i trygghet. UNICEF:s medarbetare finns på plats över hela världen - i regeringskorridorer, innerstadsgetton, flyktingläger och avlägsna byar för att hjälpa barn med det mest grundläggande under deras uppväxt.

Unicefs flaga som vajar i vinden

Om UNICEF Sverige

UNICEF kämpar för alla barn

UNICEF hjälper alla barn – oavsett nationalitet, hudfärg, religion och landets politiska ledning. UNICEF hjälper barn både på lång sikt och i akuta situationer. I katastrofer ser UNICEF till att hjälpen blir rättvis – de barn som har det sämst får hjälpen först. Barnen kommer alltid först och organisationen stannar så länge det behövs.

Barnkonventionen är grunden

Barnkonventionen är grunden för UNICEF:s insatser. I enlighet med barnkonventionens artiklar ser UNICEF till att barn vaccineras mot dödliga sjukdomar, får rent vatten och näringsriktig mat, får en bra hälsovård, får gå i skolan samt att de skyddas från våld och övergrepp.

Utdelning från Postkodlotteriet

UNICEF Sverige är förmånstagare till Postkodlotteriet sedan 2008.

Utdelning 2021: 25 000 000 kr

Extra covidstöd 2020: 2 500 000 kr

Utdelning totalt: 340 639 342 kr varav 10 035 000 kr till Drömprojekt

Unikt inflytande

UNICEF finns med där lagar stiftas och beslut fattas. Som ett politiskt och religiöst obundet FN-organ har UNICEF ett unikt inflytande som gör det möjligt att samarbeta och förhandla med regeringar, myndigheter och lokala organisationer över hela världen.

Vi använder cookies. Läs mer