UNICEF Sverige

UNICEF Sverige är en av 61 ideella Organisationer som delar på överskottet från Postkodlotteriet. Pengarna använder UNICEF till att hjälpa barn världen över att överleva och utvecklas.

Förmånstagare sedan 2008

Utdelning 2024:
25 000 000 kr

Utdelning totalt:
422 639 342 kr

Varav drömprojekt:
17 035 000 kr

Ikon som föreställer en TV

Tack från UNICEF Sverige

UNICEF Sverige berättar själva om hur de kan göra världen bättre – tack vare din lott. Se filmen.

Under 2022 såg UNICEF till att 38 miljoner barn fick utbildning och skolgång.

Kan din Postkodlott hjälpa barn i krig och katastrofer?

Det är alltid barnen som drabbas värst i akuta kriser som hungersnöd, konflikter och katastrofer. Det är barnen som snabbast behöver nås med hjälp. Utan skydd, mat, rent vatten, mediciner och sjukvård hotas deras liv. UNICEF är FN:s barnrättsorganisation och de finns på plats i nästan alla humanitära kriser i världen för att akut hjälpa barn med sjukvård, rent vatten, utbildning, psykosocialt stöd och skydd.

På plats i 190 länder för barns rättigheter

Men UNICEF arbetar också långsiktigt för barns rättigheter i 190 länder världen över. De gör det exempelvis genom att se till att fler barn får gå i skolan, nyfödda vaccineras mot de dödligaste sjukdomarna och länder har system på plats som skyddar barn från våld och övergrepp. De arbetar också med att påverka lagändringar och budgetar för att på så sätt skapa hållbara förändringar i barns liv.

Enorm effekt för världens barn

UNICEFs arbete har en enorm effekt för världens barn. Under förra året såg de exempelvis till att 36 miljoner människor fick tillgång till rent vatten, nästan 133 miljoner barn vaccinerades mot mässling och 38 miljoner barn fick tillgång till utbildning.

Vill du också bidra?

Gå med i Postkodlotteriet

Tack vare pengarna från Postkodlotteriet kan vi ge fler barn möjlighet att växa, utvecklas och nå sin fulla potential. Tillsammans skapar vi en bättre värld för alla barn. Vi vet att det går och vi vet hur man gör.

Pernilla Baralt

Generalsekreterare, UNICEF Sverige

Vill du veta mer om UNICEF Sverige?

Besök UNICEF Sveriges webbplats