Organisation

UNICEF Sverige

UNICEF är FN:s barnfond och har FN:s uppdrag att kämpa för alla barns rätt att få överleva, utvecklas och växa upp i trygghet. UNICEF:s medarbetare finns på plats över hela världen - i regeringskorridorer, innerstadsgetton, flyktingläger och avlägsna byar för att hjälpa barn med det mest grundläggande under deras uppväxt.

Unicefs flaga som vajar i vinden

Om UNICEF Sverige

UNICEF kämpar för alla barn

UNICEF hjälper alla barn – oavsett nationalitet, hudfärg, religion och landets politiska ledning. UNICEF hjälper barn både på lång sikt och i akuta situationer. I katastrofer ser UNICEF till att hjälpen blir rättvis – de barn som har det sämst får hjälpen först. Barnen kommer alltid först och organisationen stannar så länge det behövs.

Barnkonventionen är grunden

Barnkonventionen är grunden för UNICEF:s insatser. I enlighet med barnkonventionens artiklar ser UNICEF till att barn vaccineras mot dödliga sjukdomar, får rent vatten och näringsriktig mat, får en bra hälsovård, får gå i skolan samt att de skyddas från våld och övergrepp.

Utdelning från Postkodlotteriet

UNICEF Sverige är förmånstagare till Postkodlotteriet sedan 2008.

Unikt inflytande

UNICEF finns med där lagar stiftas och beslut fattas. Som ett politiskt och religiöst obundet FN-organ har UNICEF ett unikt inflytande som gör det möjligt att samarbeta och förhandla med regeringar, myndigheter och lokala organisationer över hela världen.

Gör gärna vårt självtest och läs om vår syn på spelansvar.

Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen 020‑81 91 00

Spel för dig över 18 år

Lotterilicens beviljad för
Svenska Postkodföreningen
Box 193, 101 23 Stockholm
Org.nr: 802416‑1146
Tel: 08‑509 270 00

Vi stöder Reklam­ombuds­mannen för etisk reklam.

Sper företräder spelbranschen i Sverige

ISO 27001-certifierade

Vi använder cookies. Läs mer