Organisation

Världsnaturfonden WWF

Världsnaturfonden WWF kämpar för natur och miljö över hela världen. WWF:s mål är att skydda den biologiska mångfalden och främja en hållbar användning av våra naturresurser.

En skräntärna mäts

En skräntärna mäts.

Om Världsnaturfonden WWF

En ledande naturvårdsorganisation

WWF är en helt oberoende och partipolitiskt obunden miljö- och naturvårdsorganisation som bildades 1961. Idag är WWF en av världens ledande ideella naturvårdsorganisationer med projekt i mer än 100 länder.

Vill hitta lösningar på klimatfrågan

WWF arbetar för att hejda förstörelsen av jordens naturliga livsmiljöer och bevara världens biologiska mångfald. WWF lägger också stort fokus på att hitta lösningar på en av mänsklighetens största utmaningar – klimatfrågan. WWF verkar även för att förnybara naturresurser används på ett hållbart sätt och för att minska föroreningar och ohållbar konsumtion.

– Postkodlotteriets fantastiskt viktiga stöd ger oss större möjligheter att satsa ännu mer på våra naturvårdsprojekt och skapa en mer hållbar framtid för planeten. Vi vill rikta ett varmt tack till alla lottköpare som bidrar till WWF:s arbete för djur, människor och natur runt om i världen, säger WWF:s generalsekreterare Håkan Wirtén.

Utdelning från Postkodlotteriet

Världsnaturfonden WWF är förmånstagare till Postkodlotteriet sedan 2005.

Utdelning 2020: 20 000 000 kr

Utdelning totalt: 643 320 440 kr varav 91 300 000 kr till Specialprojekt

WWF kämpar för haven

WWF jobbar stenhårt för att få politikerna att samarbeta och utgå från vad havet klarar när de sätter regler för fiske, jordbruk, sjöfart och andra aktiviteter som påverkar ekosystemen.

Vi använder cookies. Läs mer